Stabæk på tredjeplass etter ny storskalp

Slo Godset på Nadderud.

BEKKESTUA (Dagbladet): Stabæk - Strømsgodset 2-1

Stabæk tok sin andre skalp på fem dager da regjerende seriemester Godset måtte reise tomhendte hjem fra Nadderud.

16. mai slo de Rosenborg på Lerkendal. Og nå ligger nedrykkstippede Stabæk på bronseplass etter at en tredel av Tippeligaen er ferdigspilt.

- Jeg er veldig stolt! Vi vinner mot et veldig godt lag, sier Stabæk-trener Bob Bradley på C More etter kampen.
Mange sjanser Stabæk skapte den første sjansen da Fredrik Brustad nikket ned til Michael Stephens. Skuddet hans gikk like over fra rundt 20 meters hold.

Samme Stephens var nede foran eget mål og ryddet unna like etter da Godset var nær ved en stor sjanse etter et innlegg.

Godset yppet seg i noen minutter, men Gustav Wikheim ble vinket av for offside, og Peter Kovacs var for en gangs skyld akkurat for lav i feltet, og Francisco Juniors langskudd var litt for høyt.

Så overtok Stabæk initiativet, og Franck Boli driblet seg til en god sjanse, men skuddet ble stoppet av Godsets keeper-debutant Anders Gundersen.

Mål og tverrliggertreff Men Gundersen hadde lite å stille opp med da Fredrik Brustad ble spilt fram av Stephens og plutselig kom helt alene mot keeperen. Brustad var iskald og trillet inn 1-0 etter tjue minutters spill.

Stephens var nær ved å gjøre 2-0 da han smatt unna en forsvarer i feltet, men skuddet gikk klink i tverrliggeren.

Etter en halvtimes spill var Stabæk-back Daniel Granli plutselig i utmerket avslutningsposisjon etter et praktfullt framspill, men avslutningen fra skrått hold sto ikke i stil.

- Vi kom dårlig ut, vi klarte ikke følge tempoet til Stabæk, sier Godset-trener Ronny Deila.

Like før pause kunne Peter Kovacs fort utliknet da han fikk tid og rom til å vende seg i feltet, men ungareren skjøt utenfor.

Utlikning Etter noen sjansefattige åpningsminutter i andre omgang, kom Francisco Junior seg fri i feltet, men skuddet ble parert av VM-aktuelle Mande Sayoba i Stabæk-målet.

Men Godset fortsatte å presse Stabæk dypere og dypere, og utlikningen hang i lufta. Det gjorde også Peter Kovacs da et innlegg dalte inn mot ham fra venstrekanten, og via gresset overlistet han Sayouba og utliknet til 1-1.

Stabæk så imidlertid ut til å tenne til etter utlikningen, og det gikk ikke lenge før Boli sendte dem i ny ledelse etter pasning fra Fredrik Brustad midtveis i omgangen.

- Det er irriterende at vi slipper inn et mål på 1-1 der. Det er det som irriterer meg mest. Når vi klarer å slippe inn mål med ti mann på rett side er det altfor dårlig, sier Deila.

Tre feite sjanser Deretter fulgte en periode med mange bytter og få sjanser. Mot slutten av kampen var Boli nær ved å øke ytterligere etter fikst forarbeide av Stephens, men Anders Gundersen reddet.

Tre minutter før full tid spilte Stephens fram Morten Thorsby alene med Gundersen, som nok en gang vartet opp med en god redning.

FEIRING: Fredrik Brustad feirer 1-0-målet han satte inn alene med keeper etter en praktpasning fra Michael Stephens.  Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
FEIRING: Fredrik Brustad feirer 1-0-målet han satte inn alene med keeper etter en praktpasning fra Michael Stephens. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

- At Stabæk vinner til slutt er det ingenting å si på, men vi ser i hvert fall mer ut som Strømsgodset i andre omgang, konstaterer Godset-treneren.

På overtid kontret Stabæk etter en Godset-corner. Innbytter Stian Sortevik spilte fram Stephens, men amerikaneren satte også ballen rett i debutant Gundersen.