Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk reddet på overtid

LSKs seiersrekke brutt i drama på Nadderud.

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk - Lillestrøm 2-2. LSK kommer til å få et kjempeproblem neste serierunde. På overtid av overtida i dag kom en situasjon som vil komme til å bli kraftig diskutert, ikke bare på Romerike.

På stillingen 1-2 dribler Nannskog seg gjennom et dyvått LSK-forsvar, før han hardt og ulovlig blir stoppet på vei mot mål. Roy Helge Olsen peker på straffemerket.

Veigar Pall Gunnarsson setter straffen sikkert i mål, og første akt av dramaet er over. Andre akt er ikke mindre dramatisk. Først er Inge André Olsen borte og krangler med LSKs keeper Heinz Müller, og passiaret ender i kjefting. Deretter plukker Müller opp ballen og kyler den i ryggen på Stabæk-spilleren.

- Bittert

Et hodeløst øyeblikk, og dermed er LSK uten keeper neste runde. Per Magne Misund er skadet, Otto Fredriksson ble nylig operert for en infeksjon, og nevnte Müller er ute med karantene.

Etter matchen var ikke Fjørtoft nevneverdig fornøyd.

- Det er alltid bittert å tape to poeng på overtid, sier Fjørtoft til Dagbladet.no.

- Jeg har ikke sett straffesituasjonen på tv, men det var ingen disputt i garderoben, sier han.

SCORET IGJEN: Veigar Pall Gunnarsson sikret Stabæk-poeng på overtid. Foto: SCANPIX
SCORET IGJEN: Veigar Pall Gunnarsson sikret Stabæk-poeng på overtid. Foto: SCANPIX Vis mer

På den andre siden var Stabæk-trener Jönsson storfornøyd.

- Jeg føler mest glede nå, ettersom det satt langt inne. Vi gjør en god match mot god motstand, sier Jönsson til Dagbladet.no.

- Det var synd at Daniel (Nannskog) ikke satt inn 2-1 før dem. Men de er dyktige og har friske bein. Det blir mye tilfeldigheter utpå her, sier han.

Stabæks Veigar Pall Gunnarsson ble av Dagbladdet kåret til banens beste, men var mindre fornøyd enn sjefen.

- Lillestrøm er veldig vanskelige å spille mot, de er tunge. Vi klarer ett poeng etter å ha ligget under to ganger, sier Gunnarsson.

- LSK spiller kanskje ikke den artigste fotballen i Norge, men de spiller en fotball som gir tre poeng, sier han.

Vinnervilje

Det var et dyvått Nadderud som tok imot et seierssugent LSK i kveld. Og det skulle vise seg at romerikingene hadde det meste av vinnerviljen.

Stabæk reddet på overtid

Første omgang var styrt av en Mifsud i storslag. Gang på gang fikk han lurt seg til gode posisjoner, og med angrepspanelet LSK besitter hadde han også nok av kreativitet i ryggen.

Som etter ni minutter, når han lurt spiller fri Oliver Occean. Ballen setter Occean i en god Jon Knudsen.

Supermål fra Mifsud

Men Stabæk ville også være med på moroa. Etter 25 minutter får Espen Nystuen en mulighet til å gi bæringene ledelsen, men den lekre headingen med kurs mot høyre hjørne blir mesterlig avverget av Heinz Müller i LSK-målet.

Derfra og ut var det mest LSK. Romerikslaget presset kraftig på, og Stabæk måtte gjøre om spillesettet for å demme opp. Men det skulle hjelpe lite, for etter nesten fullspilt førsteomgang viste Mifsud fram gullfoten, og det på lekreste vis. En kort krysspasning fra Occean går høyt over til Mifsud, som lar ballen sprette en gang før han vrir seg og setter ballen i borteste hjørne på halv-volley.

En soleklar kandidat til rundens mål, og med lillestrømlingenes trommer i bakgrunnen var det rett så sydlandsk. Hadde det bare ikke vært for været.

Etter pause sto spillet i klar kontrast til klima. Flere spekulerte i om været var ødelagt, for det øste ned over de to Tippeliga-lagene.

En skulle kanskje tro at det ville gå utover spillet på banen, men det var Stabæk som skulle motbevise det.

Müller utvist

Etter 49 minutter ble Nannskog spilt fri av en svært god Gunnarsson, og det var mest tilfeldigheter som gjorde at Müller klarte å legge den til corner. På den påfølgende corneren var det Inge André Olsen som raget høyest. 1-1, kanskje mot spillets gang.

For det var LSK som hadde det meste av spillet utover i omgangen. Stabæk-spillerne ble presset lenger og lenger tilbake, og etter 85 minutter skulle LSKs høye press betale seg.

Offsidefella til Stabæk klikket i feil øyeblikk, og brått sto Arild Sundgot merkelig alene med Jon Knudsen. Han hadde ingen problemer med å bredside ballen i mål. 1-2, og alle trodde kampen skulle ebbe ut.

Men dengang ei. Langt på overtid driblet Daniel Nannskog seg inn i LSKs sekstenmeter. To høyrefinter, én venstre, og deretter en hard fot inn på skinneleggen. Roy Helge Olsen hadde ikke annet valg enn å gi straffe, som Gunnarsson enkelt satte i kassa, langt på overtid.

- Dommeren gir straffe og det må vi akseptere. Jeg er ikke skuffet. Jeg synes ikke vi fortjente tre poeng i kveld. Nå har vi imidlertid et målvaktsproblem, sier LSK-trener Uwe Rösler ifølge ANB.

I situasjonen som oppsto fikk også LSKs keeper Heinz Müller utdelt det røde kortet, og må dermed vente seg en kamp eller to på tribunen.

- Jeg jublet foran ham, og rett etter dette kastet han ballen i ryggen på meg. Jeg fikk gult for usportslig oppførsel og han fikk sitt andre gule og ble utvist, sier Inge André Olsen til P4.

NESTEN FOR LSK: Lillestrøm-gutta jublet og så ut til å hente hjem en ny seier. Så fikk Stabæk straffe på overtid.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling