JUBEL: LSK jubler etter å ha scoret i kvartfinalekampen mot Stabæk. LSK vant til slutt 3–1 på Åråsen stadion. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
JUBEL: LSK jubler etter å ha scoret i kvartfinalekampen mot Stabæk. LSK vant til slutt 3–1 på Åråsen stadion. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Stabæk så rødt da Lillestrøm tok seg til NM-semifinale

Stabæk fikk både mål imot og en mann utvist i løpet av to minutter da Lillestrøm tok seg videre til semifinale i fotball-NM. LSK vant 3-1 på Åråsen stadion.

Lillestrøm og Stabæk gikk til pause på stillingen 1-1 i kvartfinalekampen på Åråsen.

20 minutter ut i kampen fikk hjemmelaget frispark på Åråsen. Aleksander Melgalvis tok god gammeldags rennefart og banket ballen opp i krysset.

Ledelsen holdt i kun åtte minutter. Et smart og innøvd cornertrekk endte i mål via Stabæks John Hou Sæter. Luc Kassi slo hjørnesparket flatt inn foran mål. Hou Sæter kom på et dypt løp og satte ballen i bakken og i mål via tverrliggeren fra sju meters hold.

- Vi øvde litt i går, men det har ikke fungert helt på trening. Så det var godt å se at det fungerte i kamp, sa Hou Sæter til TV 2.

Fem minutter før pause hadde Simen Kind Mikalsen en ypperlig mulighet til å sende hjemmelaget opp i føringen, men et dårlig treff på ballen sendte den langt utenfor i stedet for inn i det åpne målet.

Rødt kort

I annen omgang gikk mye galt på kort tid for Stabæk. Etter 56 minutter tok Lillestrøm igjen ledelsen. Marco Tagbajumi, som kom inn etter pause, curlet ballen forbi Stabæk-keeper Sayouba Mandé og i mål fra rundt 15 meter. Minuttet senere gikk det fra vondt til verre for bortelaget.

Erling Knudtzon var på vei alene med keeper da Andreas Hanche-Olsen i duell la LSK-spilleren i bakken. Dommer Kai E. Steen var ikke i tvil da han dro opp det røde kortet.

Alle mann i angrep

Selv om Lillestrøm produserte flere gode sjanser til å øke ledelsen fikk også Stabæk muligheten til å utligne. Kun en god redning av LSK-keeper Arnold Origi reddet Lillestrøm fra baklengs da Ohi Omoijuanfo kom alene med keeper fire minutter før full tid.

Men halvannet minutt på overtid satte Fredrik Krogstad spikeren i kista. Stabæk sendte alle mann i angrep, Lillestrøm kontret og Krostad avsluttet kontringen med å skru ballen lekkert i det lengste hjørnet fra 14 meter.

Lillestrøm er i semifinalen, mens Stabæk må ta bussen hjem, vel vitende om at cupfinaledrømmen tok en brå slutt på Åråsen.

(NTB)