Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk-seier ga bronseplass

- Flere kamper igjen, sier Jönsson.

PERLESCORING: Johan Andersson sto for kampens store høydepunkt da han skrudde ballen elegant oppunder bøyla midtveis i første omgang.Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
PERLESCORING: Johan Andersson sto for kampens store høydepunkt da han skrudde ballen elegant oppunder bøyla midtveis i første omgang.Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer

||| SKIEN (Dagbladet.no): Odd - Stabæk 1-2.

Johan Andersson var tidvis en åpenbaring i fjorårets Tippeliga, og avsluttet ikke bare sesongen med seriegull, men også som den mestscorende midtbanespilleren i norsk fotball med sine 12 fulltreffere - bare fire fulltreffere bak lagkamerat og toppscorer Daniel Nannskog.

Årets sesong har imidlertid ikke fortonet seg som det samme eventyret for 26-åringen, som måtte legge seg under kniven for å gjennomføre et helt nødvendig inngrep i kneet på tampen av fjoråret.

En lang opptreningsperiode hadde sørget for at svenskens tippeligainnsats begrenset seg til 30 spilte minutter fordelt på to innhopp før møtet med Odd i Skien.

Perletreff
I ettermiddag fikk han imidlertid sjansen fra start, og selv om den fysiske kapasiteten ennå ikke er på maksnivå, begynner iallfall touchen å minne om fjorårsklasse, noe scoringen etter 24 minutter var et stjerneeksempel på.

Det var nemlig et perletreff av typen for glass og ramme.

Daigo Kobayashi brøt Torjus Hanséns upresise oppspill på midten før han satte fart framover med ballen i beina. Japaneren orienterte seg før han spilte ballen videre til Palmi Palmason, som igjen dyttet ballen ut til høyrekant Andersson, som hadde tatt et lurt løp over på venstresida.

Det var en bevegelse ingen i Odd-forsvaret hadde oppfattet, ettersom svensken fikk stå sørgelig alene på 14-15 meter.

Med tid til å sikte og avslutte, bøyde Andersson ballen i utsøkt bue oppunder bøylen bak en sjanseløs Arason til første omgangs eneste fulltreffer.

— Jeg pleier ikke å lage slike mål. Jeg var litt sjokkert, sier Andersson til NTB.

Med to tap på rappen, ønsket Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo å røske tak i den negative trenden og få skienslaget tilbake på medaljesporet hjemme på Skagerak Arena, men Stabæk bød vertene på en tøff utfordring i det som var en jevnspilt og ikke spesielt sjanserik batalje.

Stabæk spilt lavere
Med en ettmålsledelse å ri på, ble Stabæk spilt lavere og lavere etter hvilen, men midtstopperparet Pontus Segerström og Thomas Rogne temmet Peter Kovacs de gangene Odd kom til innleggsmuligheter på kantene.

Riktignok glapp det en gang i blant, som da Bentley fikk brystet ballen ned til Magnus Lekven da timen var spilt, men gjestene fra Bærum slapp med skrekken.

Det gjorde de imidlertid ikke da kommunikasjonslinjene i Stabæk-forsvaret brøt sammen etter 85 minutter. Thomas Rogne trodde han var helt aleine, og var ikke obs på trusselen fra Håvard Storbæk som kom stormende bakfra.

Den unge midtstopperen var nokså halvhjertet da han skulle skjerme ballen til utspill. Da grep Storbæk sjansen, snappet opp ballen og la inn til en umarkert Peter Kovacs foran mål, som dyttet den inn over streken.

Gavmildt Odd-forsvar
Gleden over utligningen skulle ikke vare mer enn et par minutter. Da var det nemlig Odd-forsvarets tur til å være i det gavmilde hjørnet.

Morten Fevang bommet regelrett på ballen, noe som satte opp innbytter Fredrik Berglund aleine med Arason.

Spissen var i ferd med å rote seg bort da Arason kastet seg over ballen, men islendingen var løs i klypa, og Berglund fikk dermed en ny mulighet til å sende Stabæk i ledelsen.

Da gikk det bedre, og bæringene klatret dermed forbi skienslaget på bronseplassen.

— En sterk borteseier. Men vi har ikke bronsen ennå. Det er kamper igjen, sa Stabæk-trener Jan Jönsson til NTB.

Svensken legger ikke skjul på at sesongen har vært tøff. Ikke minst de økonomiske problemene i Stabæk har tatt på.

— Vi er på riktig vei i det som har vært en ryddeprosess, men vi er fortsatt ikke helt i mål. Men det gleder meg at spillerne har holdt konsentrasjonen og vist den rette innstillingen hele veien, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media