Stabæk serieledere etter å ha ydmyket Brann i Bergen

Brann hadde ikke tapt en seriepremiere hjemme siden 2003.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Brann - Stabæk 1-2 (1-1)

BERGEN (Dagbladet): Franck Boli løp fra alle og scoret to klassemål mot Brann, og sørget for at nedrykkstippede Stabæk står med full pott på toppen av tabellen etter to seriekamper.

Brann hadde ikke tapt en seriepremiere hjemme siden 2003. Nedrykkstippede Stabæk ødela den statistikken i regnværet søndag kveld.

Nå står brann med to strake tap - mens Stabæk står med to seire.

- Vi gjorde en helt OK kamp. Vi skapte mange sjanser, men slet litt med avslutningene. Ellers har vi en del å jobbe med i det defensive, sa Norling til TV 2.

Men før den tid: Det ble en forrykende og offensiv start av begge lag på Brann stadion med to scoringer før ti minutter var spilt.

Sjokkåpning Årets første scoring i Bergen ble signert Stabæks Franck Boli etter et hurtigtog-løp på Branns høyre flanke. Han parkerte blant annet stopper Markus Jonsson, før han iskaldt satte ballen i mål mellom beina på Piotr Leciejewski. Et klassemål av Stabæk-spissen.

Men Brann kom raskt tilbake. Kun fem minutter senere headet Brann-spiss Jakob Orlov nydelig i mål etter innlegg fra Birkir Sævarsson.

De første 45 minutter av kampen ble preget av mye bra spill av begge lag. Brann hadde de fleste målsjansene, og både Erik Huseklepp og Kasper Skaanes kunne fort ha scoret hvert sitt mål i henholdsveis det 24. og 26. minutt.

Brann overtok spillet halvveis i omgangen, og spilte en offensiv, underholdende og god fotball i regnværet.

Endelig kunne hjemmepublikum glede seg over gladfotball på Brann stadion igjen.

Gode på kontringer Stabæk på sin side var småskumle på kontringer, og kom sterkt tilbake de siste syv-åtte minuttene før pause. I det 41. minutt stod Branns forsvar stille igjen, mens Franck Boli igjen fikk herje vilt på 25 meter. Avslutningen trillet ut via stang, streken og ut.

To minutter senere samspilte Boli med Ville Jalasto, og sistnevnte burde scoret fra kanten av femmeteren.

Det var utrolig at det stod 1-1 med så mange målsjanser etter de første 45. minuttene.

Boli igjen Andre omgang begynte langt mer rolig, men etter ti minutter greide stabæks Franck Boli igjen å danse rundt med Branns midtforsvar. Alene med de rød-hvites sisteskanse greide han lett å drible seg forbi. Lekker 1-2 scoring av Boli.

<strong>SERIELEDELSE:</strong>  Her sørger Stabæks Franck Boli for 2-1-scoringen mot Brann - og sender klubben til topps av tabellen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SERIELEDELSE: Her sørger Stabæks Franck Boli for 2-1-scoringen mot Brann - og sender klubben til topps av tabellen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Kun minutter etter holdt Brann på å redusere. Høyrebacken Sævarsson holdt på å heade ballen i mål, men ballen gikk så vidt utenfor.

Og for å fortsette; kun minutter senere burde Fredrik Haugen scoret alene med Mande Sayouba, men Stabæk-keeperen reddet med en mesterlig beinparade. I det 66. minutt burde Kristoffer Barmen scoret alene med Sayouba, men igjen reddet sisteskansen mesterlig.

Og til slutt; Kasper Skaanes burde scoret i det 73. minutt, men skuddet bommet hårfint på nettmaskene til Sayouba.

Stabæk imponerte Det ble ikke flere mål på Brann stadion. Hjemmelaget burde vunnet etter spill og sjanser. Men det hjelper lite når de ikke setter sine hundreprosentsjanser i mål.

Stabæk har så langt overrasket mange. Spesielt var det farlige på sine raske kontringer.

Borte mot Brann spilte ikke de mørkeblå som et antatt bunnlag, men var fullt på høyde med Brann — som har som ambisjon om å være blant topp tre i år.

Bob Bradley, tidligere amerikansk landslagstrener, har fått en drømmestart på Stabæk-benken.

— De siste 30 minuttene kjempet vi knallhardt, og keeperen vår sto en god kamp. Brann presset oss ned, og de fikk noen gode sjanser. Men vi jobbet som en gruppe, og det fungerer som oftest bra, sa Bradley.

<strong>SJANSEKAMP:</strong> Brann hadde flust med sjanser hjemme mot Stabæk, men måtte nøye seg med Jakob Orlovs scoring i første omgang. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SJANSEKAMP: Brann hadde flust med sjanser hjemme mot Stabæk, men måtte nøye seg med Jakob Orlovs scoring i første omgang. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer