Stabæk seriemestere for kvinner

Gikk gjennom sesongen uten baklengsmål på hjemmebane.

GULL: Kristy Moore scoret ett av tre mål for Stabæk da de sikret gullet i Toppserien for kvinner en runde før slutt i dag. Foto:  Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
GULL: Kristy Moore scoret ett av tre mål for Stabæk da de sikret gullet i Toppserien for kvinner en runde før slutt i dag. Foto: Bjørn Sigurdsøn, ScanpixVis mer

|||
Seriegullet ble sikret da Stabæk slo Trondheims-Ørn 3-0 på hjemmebane, samtidig som at Røa tapte 0-4 for Kolbotn. Røa kan uansett glede seg over sølvmedalje, mens nettopp Kolbotn må kjempe mot Arna-Bjørnar om bronsen.

Elitesatsingen i Stabæk kom til da Asker måtte avvikles. Stabæk debuterte i eliteserien med sølv i fjor, bak nevnte Røa, og tok steget helt opp til gullplass i sesong nummer to på toppnivå.

Da gullet ble sikret i elendig høstvær på Fornebu, var det med en sterk første omgang mot Trondheims-Ørn. Vertene vartet opp med festfotball foran egne supportere, og lekte seg til 3-0-ledelse før pause.

Kristy Moore ga vertene ledelsen etter et kvarter, mens Caroline Graham Hansen doblet ledelsen etter en halvtimes spill. Hun viste fram driblekunstene før hun satte ballen enkelt i nettet. Like etter satte Lisa Marie Woods inn 3-0.

Og gullrival Røa var virkelig ute å kjøre i møtet med Kolbotn. Serietoeren havnet under med to mål i første omgang, og da Rebecca Louise Angus fullførte sitt hat trick med å gi Kolbotn 3- og 4-0 etter hvilen, var det klart at Røa ikke kunne klare å stoppe Stabæks gullmarsj.

Stabæk-kvinnene hadde heller ingen store problemer i annen omgang. I løpet av årets sesong er det ikke blitt et eneste baklengsmål hjemme på Nadderud. Det ble det heller ikke lørdag.

Den rekorden blir helt umulig å slå. Det eneste keepertalenter kan håpe på er å tangere rekorden til Stabæk og keeper Ingrid Hjelmeseth. Hun sto selv i mål da Trondheims-Ørn satte forrige rekord, som var tre baklengsmål på hjemmebane.

Årets sesong har i det hele tatt vært en eneste opptur i serien for Stabæk. Etter 21 av 22 kamper er laget fortsatt ubeseiret, som eneste i eliteserien. 16 kamper har endt med seier, mens det er blitt uavgjort fem ganger.

(NTB)