HØYDEPUNKTER: Stabæk - Brann spilte 16. serierunde i Eliteserien 2017. Video: Fotball Media. Vis mer

Stabæk - Brann

Stabæk sjokkerte Brann - scoret etter 90 sekunder

Serietoeren tapte i Bærum.

Stabæk - Brann 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Brann ligger på andreplass på tabellen, og var sånn sett favoritt foran møtet med Stabæk på Nadderud.

Men det var Stabæk som sjokkerte serietoeren og tok tre fortjente poeng poeng.

- Vi ble knust av dem på bortebane, så vi ville ha revansje. Det fikk vi i dag, og det var deilig. Det viktigste er at laget vinner og tar tre poeng - det er jeg fornøyd med, sier Ohi Omoijuanfo til Eurosport.

- Vi tapte fortjent, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Tidlig scoring

Men Stabæk, som hadde fire strake tap før seieren mot Sandefjord i forrige serierunde, sjokkerte gjestene fra vestlandet.

Det gikk bare ett og et halvt minutt før Andreas Hanche-Olsen sendte Stabæk i ledelsen. Han forsøkte seg først med et skudd, der Brann-keeper Piotr Leciejewski måtte gi retur.

På det andre forsøket satt den.

De første 45 minuttene var lagene relativt jevnspilte, og begge lag kom til store sjanser - men Stabæk flest. Fem minutter før pause kom Ohi Omoijuanfo til en stor sjanse da han ble spilt gjennom, elegant dempet ballen og forsøkte seg med en volley. Skuddet gikk over mål.

Store sjanser

Stabæk hadde en ny stor sjanse fem minutter før slutt, men denne gangen var det godt keeperarbeid av Piotr Leciejewski som reddet et nytt baklengsmål for Brann.

Etter 60 minutter doblet Stabæk ledelsen. Denne gangen satt den for Omoijuanfo, som skjøt fra 16 meter. Keeper Leciejewski var etter ballen, men den smatt inn.

Ti minutter senere var det igjen nære på for Stabæk, som holdt presset gjennom kampen.

Men Brann kom også til sjanser. Blant annet ble Azar Karadas spilt gjennom, men Mande Sayouba var ute og fikk feid ballen vekk.

Stabæk tok dermed tre fortjente poeng.