Stabæk skriker etter en målscorer

Hønefoss tok sin første seier i Tippeligaen.

TAFATT: Mads Stokkelien fortviler etter å ha trillet ballen inn til Hønefoss-keeper Steve Clark i 1. omgang. 
Foto: Anette Karlsen / Scanpix
TAFATT: Mads Stokkelien fortviler etter å ha trillet ballen inn til Hønefoss-keeper Steve Clark i 1. omgang. Foto: Anette Karlsen / ScanpixVis mer

Stabæk - Hønefoss 0-2

NADDERUD (Dagbladet):

Både Stabæk og Hønefoss er tippet i nedrykksstriden denne sesongen, og begge lag sto uten seier før det innbyrdes møtet på Nadderud i kveld.

Ikke bare det: Til sammen hadde de bare scoret to mål på seks kamper - med andre ord var det ingenting som tilsa en målrik aften.

Hønefoss trengte et straffespark for å få det forløsende målet like etter pause, som Riku Riski satte sikkert i mål. Samme mann kontret inn 2-0 på overtid, til stor lettelse og glede for hvittrøyene.

- Jeg tror folk begynner å få opp øynene for Hønefoss. Vi skal bli vanskelige å slå, og kommer til å jobbe steinhardt hver dag og på hver trening. Vi må være 110 prosent skjerpet hver gang om vi skal ha sjanse til å ta poeng. Denne seieren blir ingen hvilepute, sier kaptein Frode Lafton til Dagbladet.

Tilbakespill fra Stokkelien
Det var langt mellom høydepunktene før pause - men Stabæk hadde de fleste og største sjansene.

Christer Kleiven traff oversiden av tverrliggeren med et skudd fra 15-16 meter tidlig i kampen, og en scoring der kunne gitt selvtillit og ro i et Stabæk-lag der gjennomsnittsalderen lå på drøye 23 år.

Mads Stokkelien burde definitivt gitt vertene ledelsen etter en halvtime: Helge Haugen slo en elendig støttepasning som ble snappet av Franck Boli. Ivorianeren sendte spissmakkeren alene med keeper med et elegant hælspark, men avslutningen fra Stokkelien ble som et tilbakespill til Hønefoss-keeper Steven Clark.

- Jeg får en bra førstetouch, og vurderer å ta enda en berøring før jeg avslutter. Men så ser jeg opp etter hvor keeperen står, og registrerer at han står veldig plassert i sitt venstre hjørne. Jeg prøver å skyte til høyre for ham, men får et vanvittig dårlig treff på ballen og den tusler bare inn i hendene hans. Det er for dårlig av meg, det er en sjanse jeg skal score på. Med 1-0 der ville det blitt en helt annen kamp. De avgjørende situasjonene bikker ikke i vårt favør, og det skyldes ikke uflaks, men for dårlige ferdigheter, sier en selvkritisk Stokkelien.

Clark måtte hente fram sitt beste da Stian Sortevik fikk stjernetreff fra 25 meter. Skuddet hadde retning mot vinkelen, helt til amerikaneren fikk opp høyrearmen og slo til corner.

Hønefoss-keeperen var også lynraskt oppi skuddet da Jørgen Hammer ble spilt fri av Boli noen minutter før pause, og gjorde vinkelen tilnærmet umulig.

Gjestene skapte også et par brukbare muligheter ved Remond Mendy og Kevin Beugre, uten at Jan Kjell Larsen var spesielt svett i trøya da lagene gikk til pause.

Klønete Gromstad
2. omgang var ikke mer enn minuttet gammel da innbytter Rune Bolseth skaffet straffespark med sin første involvering i matchen.

Han slo en tunnel på Tor-Marius Gromstad, som gikk klønete til verks og skubbet ned Hønefoss-spilleren.

Riku Riski var sikker eksekutør fra ellevemeteren og trillet ballen i motsatt hjørne av der Jan Kjell Larsen kastet seg.

Kampen kunnne vært utenfor Stabæks rekkevidde ti minutter senere, da Riski og Mendy spilte vegg innenfor 16-meteren, og sistnevnte bare skulle klinke ballen i mål. Ricardo Clark ble vertenes redningsmann med en susende takling i siste sekund.

Stabæk hadde bare scoret ett mål på sine tre første kamper, og mangelen på kliniske avslutningsferdigheter viste seg igjen mot Hønefoss. Samtidig skal det sies at det først og fremst var en feberredning fra Clark som hindret 1-1 med 20 minutter igjen å spille.

Kristjan Ørn Sigurdsson bommet grovt da Bjarni Eiriksson slo inn fra venstre, og Christer Kleiven fikk stå helt alene på åtte, ni meter. Han skrudde ballen mot lengste hjørne, men Clark leste hvor skuddet ville komme og vartet opp med en refleksredning av ypperste merke.

Stabæk blottla seg defensivt i jakten på utlikningen i sluttminuttene, og da gikk det slik det gjerne gjør: Motstanderlaget kontrer inn et mål til.

Risku ble spilt alene med Larsen, og satte ballen sikkert i lengste hjørne.