Stabæk slått knockout etter 36 sekunder

Reiste seg aldri mot Odd.

TIDLIG SCORING: Simen Brenne feirer med lagkameratene etter å ha sendt Odd i føringen etter bare 36 sekunder. Foto: Scanpix
TIDLIG SCORING: Simen Brenne feirer med lagkameratene etter å ha sendt Odd i føringen etter bare 36 sekunder. Foto: ScanpixVis mer

||| FORNEBU (Dagbladet): Stabæk - Odd 0-3.

Etter sju kamper på rad uten borteseier mot Stabæk, stakk Odd av med alle poengene i kveld - mye takket være to Simen Brenne-fulltreffere.

Trepoengeren er skienguttas første på fremmed gress siden 9. mai - og det var også forrige gang Brenne traff nota i Tippeligaen.

Ventetida på over fire måneder er over.

- Det er et par ganger i året taktikken sitter 100 prosent og vi har en så bra uttelling. Jeg føler vi har grei kontroll på dem hele kampen. De prøver å tre ballen mye gjennom, men kommer ikke til de helt store sjansene, sier Brenne til Dagbladet.

Brenne var ikke tam Førsteomgangen var egentlig et ganske stort gjesp, bortsett fra da Oddrane - og spesielt Simen Brenne - glimtet til og scoret.

Tempoet var ikke all verden og det ble skapt lite i de to 16-meterne. Det var veldig tamt på Fornebu.

Men det startet veldig lovende. Bare 36 sekunder var spilt da Simen Brenne fikk ballen utenfor boksen. Han skjøt nede ved stolperota og sendte Odd i en tidlig ledelse.

Mikkel Diskerud og Marius Helle hadde gode sjanser for hjemmelaget, men det var bare Brenne som traff i førsteomgangen.

Midtveis i omgangen dro han seg inn i feltet og han bredsidet kula i goalen fra 11-12 meter. Bra gjort av midtbanespilleren, svakt og passivt av Stabæk-forsvaret.

- Simen er tilbake i landslagsklasse i dag, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Knudsen glapp ballen Etter pause ble det endelig litt temperatur i Telenor Arena, da Stabæk-gjengen fyrte seg opp over Odd-spillernes tidsbruk. Skiensgutta brukte lang tid på hver eneste dødball og ble svært upopulære i Bærum.

VISTE MUSKLER: Torgeir Børven scoret Odds siste. Foto: Scanpix
VISTE MUSKLER: Torgeir Børven scoret Odds siste. Foto: Scanpix Vis mer

Lagene hadde en god sjanse hver det første kvartet etter pause (ved Torgeir Børven og Diogo), men så gikk kampen inn i en sjansemessig dvale igjen - bortsett fra en situasjon med mye klabb og en del babb foran Odd-keeper Andreas Lie.

- Vi var veldig tamme i førsteomgangen, men det ble litt bedre etter pause. Vi fikk mer bredde i spillet vårt, men vi slipper inn altfor mye mål i år. Dessuten gjør vi noen tekniske feil som jeg blir svært overrasket over å se, sier en skuffet Stabæk-trener Jan Jönsson.

14 minutter før slutt punkterte Børven kampen. Jon Knudsen kolliderte med en medspiller da han enkelt skulle legge henda rundt et innlegg - og han mistet ballen. Børven puttet fra kloss hold.

Slik beskriver Knudsen scoringen.

- Morten (Morisbakk Skjønsberg) kommer inn fra sida og lander oppå meg, slik at jeg mister den. Det er litt typisk at vi slipper inn sånne mål nå, sier Knudsen.

- Dette er nesten en helt perfekt bortekamp fra vår side. Stabæk skapte veldig lite til å spille på hjemmebane, sier Fagermo.

Stabæk skapte skuffende lite på hjemmebane. Odd hadde ikke så mye mer å by på - ja, bortsett fra disse tre målene da. Og det skal godt gjøres å argumentere mot en 3-0-seier.

PS! Diskerud hadde et skudd i tverrliggeren rett før slutt, som spratt ned i matta og ut. Den var trolig over streken - uten at det ville hatt noe å si for poengutdelingen i kveld.