FIKK DET TØFT: Stabæk hadde 1-0 å gå på fra hjemmekampen, men tapte 1-4 i returkampen mot Frankfurt. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FIKK DET TØFT: Stabæk hadde 1-0 å gå på fra hjemmekampen, men tapte 1-4 i returkampen mot Frankfurt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Stabæk slått ut av Champions League

Greide ikke å forsvare ledelsen mot Frankfurt.

Stabæk-kvinnenes drøm om avansement i mesterligaen i fotball ble knust da storklubben Frankfurt vant 4-1 i returkampen onsdag.

Stabæk vant sensasjonelt 1-0 på hjemmebane forrige uke og reiste til Tyskland med ambisjon om å forsvare den ledelsen, men det ble for tøft. Et tidlig baklengsmål signert Saskia Bartusiak i det 6. minutt gjorde at lagene var like langt.

Stabæk hadde sjansen til å gjenvinne initiativet med et viktig bortemål da Kristy Moore ble felt av keeper Nadine Angerer snaut halvveis i første omgang. Angerer reddet imidlertid straffesparket fra lagkaptein Katrine Pedersen.

Sandra Smisek doblet Frankfurt-ledelsen i det 37. minutt, men kampen levde for fullt inntil Jessica Landström gjorde 3-0 i det 77. minutt.

Moore skapte nytt håp for Stabæk med sin redusering tre minutter senere, men i kampens siste minutt satte Ana-Maria Crnogorcevic punktum.

Frankfurt kunne dermed juble for seier og avansement foran 2780 tilskuere, blant dem Tysklands fotballpresident Theo Zwanziger og landslagssjef Silvia Neid.

Stabæk var svært uheldig med trekningen da Frankfurt, som er Tysklands mestvinnende klubb og full av landslagsspillere, ble motstander allerede i 16-delsfinalen. Det norske mesterlaget viste at det holder nivå til å kunne henge med atskillig lenger i turneringen.

(NTB)