STORE KUTT: Stabæk varsler store kutt i staben neste sesong - også blant spillerne. Her forlater spillerutvalgets Morten Morisbak Skjønsberg Telenor Arena etter et spillermøte i dag. Foto: Morten Holm, Scanpix
STORE KUTT: Stabæk varsler store kutt i staben neste sesong - også blant spillerne. Her forlater spillerutvalgets Morten Morisbak Skjønsberg Telenor Arena etter et spillermøte i dag. Foto: Morten Holm, ScanpixVis mer

Stabæk-spillerne ber NISO om hjelp

Klubben varsler storopprydning i troppen.

Stabæk-troppen vil ha hjelp fra spillerorganisasjonen NISO.

- Vi kommer til å ta umiddelbar kontakt med NISO. Dette er en alvorlig situasjon. Stabæk-budsjettet blir over halvert. Og vi, som spillergruppe, har dårlig tid i denne saken. Etter søndagens avslutningsrunde er det fotballferie.

Dette sier Morten Morisbak Skjønsberg, én av tre i Stabæks spillerutvalg. De to øvrige er Pontus Farnerud og Tor Marius Gromstad. NTB møter Skjønsberg utenfor Telenor Arena.

Spillerne har nettopp blitt informert om den definitive beslutningen om flytting tilbake til Nadderud og om de økonomiske konsekvensene. «Prosess kostnadskutt» starter umiddelbart i Stabæk.

«Dette vil sannsynligvis også innbefatte en nedbemanning av ansatte, både administrativt og sportslig», skriver klubben i en pressemelding. I klartekst: Stabæk vil måtte gå til oppsigelser av administrativt ansatte - og trolig «fristille» mange av spillerne.

Trist - Det er en trist dag. Og dette har vært en trist sesong. Vi forventer nå en god og rettferdig prosess. Og regner med at NISO ivaretar spillerinteressene og ser på lovligheten av det som eventuelt vil skje videre.

- Hvilket mannskap stiller Stabæk med når eliteserien starter i 2012?

- Helt umulig å svare på.

- Er du med videre?

- Samme svar. Nå vet jeg ingenting, sier veteran Skjønsberg som er Bosman-spiller etter sesongslutt.

Han har vært nesten helt på lønnstoppen i Stabæk i år og vil nok få et tilbud om å være med videre - under helt andre lønnsbetingelser.

Pontus Farnerud, Pálmi Rafn Pálmason, Johan Andersson og Alain Ollé Ollé er også Bosman-spillere. Ingen av disse blir med i 2012-sesongen.

Klausul? Mikkel «Mix» Diskerud og Vegar Eggen Hedenstad er klubbens mest verdifulle spillere under kontrakt. Etter det NTB erfarer har imidlertid «Mix» en klausul i kontrakten som gjør ham fristilt når Telenor nå må oppgis. Det betyr null penger for 21-åringen. Eggen Hedenstad (20) var mandag preget av informasjonen og situasjonen:

- Det som skjer er ikke hyggelig. Men det har jo ligget i kortene. Hvis Stabæk vil selge meg for å skaffe penger, går det an å forstå det. Men jeg har ikke mottatt tilbud eller henvendelser så langt. Mer kan jeg ikke si, understreker Eggen Hedenstad, muligens en fremtidig A-landslagsspiller for Norge.

Bjarni Eiriksson, Jörgen Hammer, Jon Knudsen, Herman Stengel og Gilles Ondo er også spillere som kan befinne seg i andre klubber neste år.

(NTB)