Stabæk-spillerne nekter å gå med på lønnskutt

Klar beskjed til ledelsen.

NEI TIL LØNNSKUTT: Stabæk-spillerne vil ikke gi fra seg 15 prosent av lønna. Her løfter de pokalen etter seieren i superfinalen mot Vålerenga i mars. I kveld møtes de to lagene i Tippeligaen. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
NEI TIL LØNNSKUTT: Stabæk-spillerne vil ikke gi fra seg 15 prosent av lønna. Her løfter de pokalen etter seieren i superfinalen mot Vålerenga i mars. I kveld møtes de to lagene i Tippeligaen. Foto: Cornelius Poppe, ScanpixVis mer

||| Fredag avslørte Dagbladet at Stabæk-ledelsen ønsket å kutte spillerlønningene med 15 prosent. Mange av spillerne risikerte dermed å gå ned flere hundre tusen kroner i året. Fornebu-tiltaket var mildt sagt ikke populært, og nå har spillergruppa gitt ledelsen svar.

Det blir ikke noe lønnskutt.

- Det er en samlet spillergruppe som har gitt ledelsen denne beskjeden, sier Inge André Olsen, som sitter i spillerutvalget.

Berømmer ledelsen
Daniel Nannskog gikk i lørdagens Dagbladet hardt ut mot klubbens ledelse, og mente at det var på tide at de «så seg selv i speilet». Akkurat det mener Olsen at den samme klubbledelsen har gjort de siste dagene.

- Vi er inne i en meget konstruktiv dialog med ledelsen akkurat nå, og de skal ha skryt for prosessen.

- Tilbakemeldingen fra spillergruppa var klar, så noe lønnskutt er ikke aktuelt. Men det er helt klart at kostnadsnivået må ned, og vi ser nå sammen på en rekke mulige tiltak, forteller midtstopperen.

Hva tiltakene går ut på vil sørlendingen ikke ut med. Bonuskutt og spillersalg eller —frigivelse er tidligere blitt nevnt som aktuelle alternativ, men det siste er ikke noe som appellerer til Olsen.

- Forsvinner attraktive spillere, så kan det kan gjøre oss mindre interessante for mulige investorer.

Lovende
Nøkkelen er å få tallene i balanse. Da vil også investorene komme på banen, og de har mye bra å se fram imot, skal man tro Olsen.

- Det er faktisk veldig mye positivt å bygge videre på i Stabæk. Vi har en arena som vi nå først får bruke gratis, deretter er det en svært lav leiepris. Når man får satt en organisasjon på plass, så har man en hjemmebane som kan generere store inntekter fra konserter og andre arrangementer — noe som er unikt for Stabæk her i Norge. Får vi fjernet barnesykdommene, så er det et veldig bra produkt vi har.

- Vi jobber nå alle på samme lag, det er ingen isfronter her. Vi er i det hele tatt meget interesserte i å finne en løsning som er spiselig for alle, og det tror jeg vi skal klare, sier en meget optimistisk Inge André Olsen til Dagbladet.