LEID INN::   Espen Isaksen har blitt leid inn til dagens kamp for Stabæk, men må starte på benken. Foto: Birte Ulveseth / NTB SCANPIX
LEID INN:: Espen Isaksen har blitt leid inn til dagens kamp for Stabæk, men må starte på benken. Foto: Birte Ulveseth / NTB SCANPIXVis mer

Stabæk starter dagens kamp mot Start med en utespiller i mål

- Dette blir sirkus.

(Dagbladet): I dag tar Stabæk imot Start på Nadderud, men dagens lagoppstilling er noe spesiell.

For mens Stabæks førstekeeper Mande Sayouba gjør seg klar for VM i Brasil for Elfenbenskysten, andrekeeper Borger Thomas soner karantene for rødt kort fra kampen mot Lillestrøm og Stabæks tredjekeeper Simen Omholt-Jensen er 19 år gammel, må Stabæk starte med en utespiller i mål.

Komplisert regelverk Klubben har fått dispensasjon til å leie inn Espen Isaksen (35) til kampen, men på grunn av regelverket kan han ikke starte kampen.

Fagansvarlig for overganger i Fotballforbundet, Kristian Skjennum, forklarer regelverker over Budstikka.

Han forklarer at a-troppen kun kan bestå av spillere med proffkontrakt, og at man i tillegg har en b-tropp med amatørkontrakt. Spillere med amatørkontrakt kan spille tre kamper før de må skrive proffkontrakt. Men ved tilfeller hvor det er få tilgjengelig i a- og b-troppen kan man søke dispensasjon.

- Man søke om å ha med en amatørspiller i en enkelt kamp. Disse skal kun fylle opp innbytterbenken og kun brukes som innbyttere. Da er man i den siste mulige fasen for å fylle opp med spillere for å kunne gjøre nødvendige bytter. Stabæk har en keeper de kan benytte, men ingen keeperinnbytter. Hvis de velger å bruke han de har hentet inn nå (Espen Isaksen), så blir det litt spesielt. Da er å gjøre et innbytte måten å løse det på, sier Skjennum.

- Gir ingen mening Dermed kommer Stabæk etter all sannsynlighet til å starte kampen med en utespiller i mål, sparke ballen utover sidelinjen så fort som mulig, og bytte inn Espen Isaksen, skriver Budstikka.

- Dette blir sirkus, sier assistenttrener Jan Peder Jalland.

Trener Bob Bradley sier videre til avisa at han aldri har vært borti lignende.

- Jeg har blitt fortalt at vi kan gjøre et bytte så raskt som mulig. Den delen med å bytte gir ingen mening for meg. Som alle vet er jeg ikke norsk. Jeg lar andre forstå reglene. Mitt fokus er å gjøre spillergruppen klar til kamp. Vi kan like det eller ikke, men vi må bare forholde oss til dette.

Stabæk og Start begynner kl. 18.00, og du kan følge den i Dagbladets fotballstudio.