Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk stopper Tommy

Tommy Svindal Larsen raser mot Stabæk-ledelsen etter at de på et møte seint i går kveld opplyste om at de ville kreve overgangspenger for å la ham gå til Nürnberg før jul. Tyskerne nekter å betale, og dermed kan proffdrømmen ryke for Bosman-Tommy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet snakket med en frustrert og svært forbannet Svindal Larsen på telefon fra hotellrommet i Nürnberg i går. Han mener Stabæk gjør seg skyldig i grovt løftebrudd når de nå krever penger for å la ham gå åtte uker før kontraktens utløp. Spesielt føler han seg sveket av sportslig leder Tom Schjelvan.

Klar avtale

- Jeg mener jeg og agenten min hadde en klar muntlig avtale med Schjelvan om at jeg kunne få gå gratis. Vi forhandlet ferdig avtalen forrige uke, og da forsto vi det sånn at jeg kunne slippe hvis jeg sa fra meg Stabæk-lønna for de to siste månedene, sier Svindal Larsen til Dagbladet.

- At Tom Schjelvan nå snur i siste time og hevder at vi aldri hadde en avtale, gjør meg skikkelig forbanna. Det gjør at jeg nesten mister troen på alt som har med fotball å gjøre.

Det er Per A. Flod som er Svindal Larsens agent.

- I verste fall kan overgangen ryke. Jeg har snakket med Nürnberg, og de vil ikke betale. Nå får jeg bare håpe at de er villige til å inngå en avtale med Tommy fra 1. januar, sier Flod.

Krever 600000

Tom Schjelvan bekrefter at Stabæk krever ca. 600000 kroner for å slippe Svindal Larsen. I verste fall må Svindal Larsen betale disse pengene av egen lomme. Samtidig benekter han at Stabæk hadde lovt fri overgang for Tommy.

- Vi hørte bare at det var snakk om prøvespill. I Stabæk har vi et prinsipp om at spillere ikke skal gå før kontraktsutløp uten å gi litt penger tilbake. En klubb i Nürnbergs situasjon bør ha råd til å betale oss rundt 100000 per kamp hvis de vil ha Tommy umiddelbart, sier Schjelvan.

pab@dagbladet.no

Hele Norges coronakart