Stabæk straffet for Rösler-hets

«Reis hjem som i \'45», ropte Stabæk-fansen.

(Dagbladet.no): Stabæk må punge med 10 000 kroner takket være supporternes hets av Uwe Rösler. 22. mai i år spilte Stabæk 2-2 mot Lillestrøm hjemme på Nadderud, og under kampen ble det sunget «reis hjem som i \'45» mot LSKs tyske trener.

Det var over grensen, mener Doms- og sanksjonsutvalget i NFF, som mener episoden er av diskriminerende karakter.

Utvalget benytter seg av en paragraf i regelverket som tillater dem å straffe klubben for forseelser begått av publikum, selv om klubben er uten skyld.

Stabæk har tre dager på seg til å anke.

Fikk nazirop mot Start

Rösler har også ved senere anledninger fått lite hyggelige tilrop fra tribunen. 19. august spilte Lillestrøm kvartfinale borte mot Start. Etter kampen raste Uwe Rösler etter å ha fått nazi-skjellsord fra noen Start-supportere.

- Jeg skjønner ikke hvorfor folk i Norge gjør dette. Jeg levde ikke under den andre verdenskrig. Folk trenger ikke å komme med nazistiske tilrop til meg. Det er rett og slett en skandale, sa Rösler etterpå.

Start har ikke blitt straffet for episoden.

- Jeg vet ikke noe om bakgrunnen for den episoden i Kristiansand, derfor kan jeg ikke uttale meg noe om det, sier informasjonssjef Roger Solheim i NFF.

Doms- og sanksjonsutvalget behandlet episoden fra Nadderud fordi saken ble anmeldt. Det er imidlertid ingen grunn til at ikke utvalget kan gjennomgå saker på eget initiativ også.

- Ja, hvis vi får nyss i det gjennom media eller andre måter, vil vi alltid kunne forfølge det. At Rösler forteller om det selv kunne vært nok, sier Solheim.

<B>BLE DISKRIMINERT:</B> NFF mener LSK-trener Uwe Rösler fikk diskriminerende tilrop fra tribunen under denne kampen på vårsesongen, da Stabæk og Lillestrøm spilte 2-2 på Nadderud. For det har Stabæk fått 10 000 kroner i bot.