Stabæk-supporter slo 10-åring

Stabæk-supporterne på Odd stadion ble provosert av unggutter som kastet epleskrotter. Etter kampen slo en av bortetilhengerne til en gutt på cirka ti år.

Tilskuer Tarjei Berntsen Eide var vitne til episoden, og forteller til Telemarksavisa at en godt voksen Stabæk-supporter slo den unge Odd-tilhengeren i ansiktet med veska på vei ut fra Odd stadion.

- Det var hårreisende å se på. Et grovt overtramp som ikke skal skje verken inne på stadion eller utenfor, uansett om mannen var utsatt for en syrlig kommentar fra gutten, sier Berntsen Eide.

Talsmann for Stabæk Support, Thomas Bendixen, sier at Stabæk-supporterne også tar sterk avstand fra handlingen:

- Drittunger

- La meg gjøre det helt klart at ingen aksepterer reaksjonen fra vår mann. Vi beklager den sterkt og tar selvkritikk. Men det er et stort men her: Når du har fått 30 epleskrotter mot deg under kampen, blir folk irriterte. Det er så mange drittunger inne på og utenfor Odd stadion at det er en plage, sier Bendixen til TA.

Han er for øvrig full av lovord om Oddrane supporterklubb, og sier turen til Skien er den beste i året for Stabæk-supporterne. Det er «drittungene» han reagerer på.

- Søndag var det faktisk bedre enn noen gang fordi vaktene og politi grep inn flere ganger.

Likevel kokte det altså over for en av bæringene.

«Frukt og fotball»

Direktør Tom Helge Rønning i Odd Grenland forklarer at klubben hadde «Frukt og fotball»-arrangement på stadion, og at det trolig var grunnen til at det havnet en del epleskrotter blant gjestende supportere fra Stabæk.

- Men dette unnskylder jo ikke en slik oppførsel, som er fullstendig uakseptabel. Som voksne mennesker bør man tåle litt på fotballkamp, sier han til Dagbladet.no.

Men han er også meget opptatt av at bortesupporterne skal ha det trygt og trivelig på Odd stadion.

- Vi tar veldig alvorlig på bortesupportere og sikkerhet. Hvis det viser seg at det forekommer provokasjon av bortesupporterne, vil vi ta opp dette med sikkerhetsansvarlige for arrangementene og politiet, sier Rønning.

Rønning sier Odd foreløpig ikke har tatt kontakt med Stabæk eller klubbens supportere i anledning saken, fordi de ikke kjenner identiteten til gutten som var involvert i situasjonen.

- Jeg oppfordrer gutten til å ta kontakt med oss, sier Odd-direktøren.

(Dagbladet.no)

EPLEKRIG: Mens Odd Grenlands Jan Gunnar Solli (t.v.) og Stabæks Tryggvi Gudmundsson kjempet på banen, haglet eplene på tribunen.