Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk-supporterne lover streng intern straff

For myntkasting mot Jarstein.

IKKE TRUFFET: Rune Almenning Jarstein sier han ikke ble truffet av gjenstandene som ble kastet mot ham fra tribunen. Det spørs om det er en formildende omstendighet når NFF i dag drøfter episoden på overtid mellom Stabæk og Rosenborg i går kveld.Foto: Kyrre Lien, Scanpix
IKKE TRUFFET: Rune Almenning Jarstein sier han ikke ble truffet av gjenstandene som ble kastet mot ham fra tribunen. Det spørs om det er en formildende omstendighet når NFF i dag drøfter episoden på overtid mellom Stabæk og Rosenborg i går kveld.Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Illsinte Stabæk-fans kastet mynter, snusposer og godteri etter Rosenborg-keeper Rune Almenning Jarstein i går kveld.

De mente han drøyde tiden da han skulle ta et utspark på overtid, noe RBK-keeperen selv innrømmer at han nok gjorde.

Men det kan bli en kostbar affære for Stabæk når tilskuere kaster gjenstander inn mot spillere på banen. Foreløpig avventer klubben interne tiltak fra supportergruppa Stabæk Support.

- De har en streng indre justis, og har lyst til å ordne opp selv, sier kommunikasjon- og mediesjef Jørgen Roll i Stabæk til Dagbladet.

Han sier det bør være en enkel sak å finne de skyldige, enkelte var blant annet godt synlig på TV-bildene fra TV 2.

Streng reaksjon
Og Stabæk support varsler en streng reaksjon dersom det viser seg å være deres medlemmer som sto bak kastingen.

- Vi har ikke endelig konkludert med at det var våre medlemmer som sto bak dette. Men vi kommer til å komme til en konklusjon, og deretter en reaksjon i samarbeid med Stabæk, sier sikkerhetssjef Gjermund Baklien Skaar i Stabæk Support til Dagbladet.

Han sier at reaksjonen vil bli «streng i fotballsammenheng», men kan foreløpig ikke si om det vil være snakk om utestengelse, bøter eller andre reaksjonsformer.

- Det som er klart, er at Stabæk Support tar sterk avstand fra å kaste ting inn på matta, mot motspillere eller dommere. Samtidig vil vi si at dette er noe som skjer fra tid til annen i Tippeligaen. Stabæk-supporterne er ikke unike i så tilfelle, uten at vi på noen måte vil unnskylde det som skjedde, sier Baklien Skaar.

Behandles i dag
I NFF har man rutinemessig et møte hver mandag der man gjennomgår helgas fotballrunde og kamprapportene derfra.

- Dette er en sak som vil komme opp der, før det kan jeg ikke kommentere den, sier informasjonssjef Roger Solheim i NFF.

Det er flere eksempler på streng intern justis i norske supportergrupper. For to år siden ble Sandefjord-spiller Toni Nhleko truffet av en ølboks kastet av en Vålerenga-supporter. Klanen dyttet mannen ut av tribunen og til politiet og Vålerenga fulgte opp med å utestenge ham fra alle klubbens fotball- og ishockeykamper i tre år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media