Nedrykkstriden Tippeligaen

Stabæk synes fortapt, men Birger Meling er for god til å rykke ned

I 84 minutter gjorde Sarpsborg alt de kunne for at det dårligste laget skulle vinne på Nadderud. Så kom de på bedre tanker.

FOR GOD FOR NEDRYKK: Ingen lag er for gode til å rykke ned, man ligger som man rer. Men Birger Meling (21) blir ikke med Stabæk ned i OBOS-ligaen. Han er for god. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FOR GOD FOR NEDRYKK: Ingen lag er for gode til å rykke ned, man ligger som man rer. Men Birger Meling (21) blir ikke med Stabæk ned i OBOS-ligaen. Han er for god. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stabæk-Sarpsborg 1-2 (1-0)

(Dagbladet): De hadde initiativet, kontrollen og momentumet i kampen. Så ga de bort 1-0 (Moussa Njie) på en selvmordspasning rett før pause. Og da Sarpsborg skulle bruke andreomgangen til å gjøre det godt igjen headet Stefan Ernemann utenfor på åpent mål før en ny selvmordspasning på egen halvdel ga hjemmelaget og Luc Kassi muligheten til å drepe kampen.

Hadde Stabæk vært gode nok til å forsvare plassen i Tippeligaen ville de scoret på den sjansen også.

Men det er de ikke.

FOR TRE SERIERUNDER siden hadde Stabæk 27 poeng. Nå har de 28. Og enda verre for laget som ligger på femtendeplassen på tabellen - seks av de åtte tapte poengene det er snakk om er blitt borte på Nadderud - det de vant kom mot Vålerenga på Ullevaal. Og med Molde borte og Start hjemme som de to gjenstående kampene er det umulig å se hvordan Stabæk skal klare å redde plassen om ikke Lillestrøm går på tre strake nederlag.

Ja, rare og uforutsette ting skjer riktignok i fotball, vi glemmer jo aldri Bob Bradley.

Men så rare?

DET ER BLITT noe dystert og tungsindig over Stabæk denne seinhøsten. Det er liksom ikke mer igjen. Selv klubbhelten Alanzinho, kronerullet inn på millionlønn som frelser og publikumsmagnet i et desperat og livreddende forsøk for åtte serierunder siden, er nå mest en parentes der han kom inn som statist i det 90. minutt mot Sarsborg. Og det forteller meg at Stabæk har mistet det gode grepet Bob Bradley hadde på klubben og omgivelsene, og at overgangsmarkedets vinnere de to siste sesongene har vært tvunget til å gjøre det dummeste man kan gjøre i en slik situasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer