VILLE IKKE TIL GAMLEBANEN: Stabæk tviholdt på spill i Fornebu Arena, der fansen er under tak. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
VILLE IKKE TIL GAMLEBANEN: Stabæk tviholdt på spill i Fornebu Arena, der fansen er under tak. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

Stabæk takket nei til milliontilbud

Valgte å bli på Fornebu.

Investor Kjell Chr. Ulrichsen tilbød Stabæk rundt 30 millioner kroner dersom klubben flyttet til Nadderud før sesongen, men fikk nei.

Nå befinner eliteserieklubben seg i dyp økonomisk krise. Denne uken sendte Stabæk Fotball ut permitteringsvarsel til alle ansatte.

Stabæk jobber sammen med Bærum kommune med å få på plass en stiftelse som skal kjøpe Kjell Chr. Ulrichsens Euforum Holding, som eier Telenor Arena. Selskapet må flytte tilbake til Nadderud dersom det ikke går.

Returen til Bekkestua blir uansett ikke uproblematisk. Arenaen vil trenge oppgraderinger for rundt 30 millioner kroner for å kunne brukes til spill i eliteserien.

Styreleder Diderik B. Schnitler i Ulrichsens selskap, Euforum Holding, bekrefter at et millionforslag lå på bordet.

- Det er riktig at vi har prøvd med et slikt forslag via formelle kanaler gjennom lang tid, og i mer enn ett år før dette skjedde. Det ville gitt klubben en ny start, men jeg vil ikke gå i detalj på hva forslagene innebar, sier han til Finansavisen.

Forslaget innebar at Stabæk måtte forlate Telenor Arena før denne sesongen.

(NTB)