Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk-talent kan miste 9-12 måneder

Thomas Rogne ble båret av banen med store smerter fem minutter før slutt.

LA MANGA/OSLO (Dagbladet.no): Stabæk - Krilja Sovetov 4-2. Forsvarstalentet Thomas Rogne (17) fikk ikke mange minuttene mot russerne i kveld.

Han kom inn mot slutten av kampen, men ble båret av banen etter en stygg skade fem minutter før slutt.

17-åringen skulle vende om midt på banen, men foten satt fast i gresset og det så ut som han pådro seg en kraftig vridningsskade i kneet.

- Dette er veldig synd. Jeg vet ikke hvor alvorlig skaden er, men håper uansett han kommer raskt tilbake, sier Daniel Nannskog til TV 2 rett etter kampslutt.

Dagbladet.no snakket med Stabæk-ledelsen rett etter kampen, og da fryktet de at korsbåndet var røket. Seinere på kvelden så det ikke lyst ut med tanke på mer spill denne sesongen.

- Thomas har fått en kraftig vridning i kneet. Dessverre er det også en mistanke om både korsbåndskade og leddbåndskade på innsiden av kneet. Blir det bekreftet kan han være borte fra fotballbanen i 9 til 12 måneder, sier fysioterapeut Knut Fritzvold til Budstikka.no.

Tre på tre minutter

Bæringene hadde full kontroll mot laget som kom på 13. plass i den russiske eliteserien i fjor. De gangene Stabæk satte opp tempoet, hang ikke russerne med i det hele tatt.

ØDELA KNEET: Thomas Rogne spilte bare noen får minutter før han gikk i bakken med en stygg kneskade. I verstefall er resten av sesongen ødelagt for 17-åringen. Foto: TEJE BENDIKSBY/SCANPIX
ØDELA KNEET: Thomas Rogne spilte bare noen får minutter før han gikk i bakken med en stygg kneskade. I verstefall er resten av sesongen ødelagt for 17-åringen. Foto: TEJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Dette resulterte i tre kjappe scoringer i løpet av bare drøyt tre minutter midt i 1. omgang.

Først scoret Nannskog alene med keeper etter et framspill av Veigar Pall Gunnarsson og like etter var islendingen sist på et Christian Keller-innlegg.

Sekunder etter dette igjen ble Nannskog frispilt av Henning Hauger, og han banket ballen inn i nettmaskene.

Rett før pause viste Alanzinho fram brasilianske fotballkunster på midtbanen, før han spilte ut til Keller på høyrekanten. Dansken fant Nannskog foran mål, og han stanget inn 4-0.

Smårritert Nannskog

Kvaliteten på Stabæk-spillet falt etter pause, og Krilja Sovetov reduserte to ganger.

- Jeg er litt irritert over nettopp det. Vi spilte en veldig bra førsteomgang, men det var slapt etter pause og vi hadde dårlig bevegelse i laget, sier Nannskog.

De offensive spillerne i Stabæk viste tidvis takter som sikret klubben sølv i Tippeligaen i fjor. Russerne virket ikke forberedt på spisskvalitetene til laget, og de ble definitivt tatt på senga.

- Vi spilte veldig bra i starten. Da fløt spillet virkelig. Men etter pause var vi litt passive sier Gunnarsson.

LØP FRA RUSSERNE: Daniel Nannskog scoret to ganger alene med keeper og en gang med hodet på et innlegg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media