FOLKETOMT: Det var flere tomme tribuner da Stabæk-fansen tok farvel med Fornebu i kveld.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FOLKETOMT: Det var flere tomme tribuner da Stabæk-fansen tok farvel med Fornebu i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Stabæk-tap i avskjedskampen på Fornebu

Bærumslaget vil trolig spille på Nadderud neste sesong.

Stabæk-Haugesund 1-2 (0-1)

- Vi skal til Nadderud, sang Stabæk-supporterne etter kampslutt. De vet trolig hvor de skal. Mandag skal de ansatte i klubben og fotballforbundet informeres om flytteplanene. Det lille halmstrået om salg av Telenor Arena og omdanning til en stiftelse er det knapt liv i, skal vi tro aktørene.

- Vi har hatt en dialog med våre fremtidige Fornebu-naboer. Den er nå avsluttet. Ingen bud, ingen motbud, understreket Diderik Schnitler på vegne av Euforum og Kjell Ulrichsen søndag ettermiddag. Kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker ASA var også klar overfor NTB:

- Vi har hatt møter med Kjell Ulrichsen, men dette er ikke tema nå. Det pågår ingen forhandlinger om kjøp av arenaen, sa Kigen.

Vant fortjent Stabæk, uten Pontus Farnerud, åpnet søndagens kamp bra. Fasongen forsvant imidlertid utover i første omgang. Haugesund overtok, og Daniel Bamberg prikket inn et frisparkmål i det 34. minutt. Etter pause sørget Alexander Søderlund for 2-0 og det som der og da lignet en avgjørelse på kampen. Stabæk reduserte på tampen, men bortelaget vant fortjent.

Fjorårets sjetteplass på tabellen kan kopieres for et haugesundlag som har nesten hele årets stall under kontrakt også neste sesong. Odense har vist interesse for Joakim Våge Nilsen, Nikola Djurdjic kan også forsvinne, men intet er avgjort.

Hva som skjer med Stabæk-stallen er høyst uvisst. Flytting til Nadderud betyr helt andre forutsetninger og en helt annen inntjening. Sponsorkontraktene er for en stor del bundet opp mot arenaen på Fornebu. Gunnarsson-saken har heller ikke vært gunstig for klubbens omdømme i sponsormarkedet. Seks i dagens Stabæk-tropp er Bosman-spillere; Farnerud, Pálmason, Ollé Ollé, Andersson, Skjelvik og Morisbak Skjønsberg. De fire førstnevnte forsvinner, Skjelvik og Morisbak kan få tilbud om å bli med videre. Vegard Eggen Hedenstad og Mikkel «Mix» Diskerud er klubbens salgsobjekter, og begge kan forsvinne før neste sesong.

- En retur til Nadderud vil bety en satsing på talentutvikling i stor grad. Og la meg si det slik: Det må nok et mirakel til hvis vi skal holde oss i eliteserien neste år, sier Stabæks sportslige leder Inge André Olsen.

Dispensasjon Trond Olsen scoret det første målet i arenaen på Fornebu i 2009 for Rosenborg. Søndag avsluttet Gilles Ondo eliteseriescoringene i hallen. Førstkommende lørdag er det motorshow med brødrene Solberg. Men Bærum kommune mener at Euforum og Kjell Ulrichsen ikke kan fjerne kunstgresset permanent uten videre. Konseptet var i utgangspunktet «flerbruksarena med kunstgress». En omdisponering betinger søknadsplikt.

- Kommunen kan gi dispensasjon, men en varig endring forutsetter en reguleringsendring, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog til NTB. Hun er og har vært en av de viktigste aktørene i spillet om arenaen.

(NTB)