Stabæk tok hjem seieren

Christian «Chippen» Wilhelmsson herjet med Skeid, som ikke så annen råd enn å felle svensken. Det førte til tre gule og ett rødt kort - og 5-1-seier til Stabæk.

Dermed var cupeventyret over for Skeid, som slo ut Lillestrøm på Åråsen i forrige runde.

Christian Wilhelmsson nøyde seg med en scoring onsdag, men var mannen som sørget for at Skeids Birger Madsen måtte forlate banen med rødt kort etter 53 minutter for å ha felt ham gjentatte ganger.

- Det er viktig at dommerne beskytter slike profiler som Christian Wilhelmsson, sa Stabæk-trener Gaute Larsen til NTB etter kampen.

Seg selv å takke

Cupoppgjøret på ærverdige Voldsløkka var nemlig veldig jevnt fram til utvisningen, og vel 900 tilskuere fikk se store sjanser begge veier. Men etter det røde kortet var det bare ett lag på banen, og Stabæk trillet ball i hatt med 1. divisjonslaget.

- Jeg er fornøyd med egen innsats, og jeg synes Skeid-spillerne kan skylde på seg selv. De pådro seg selv alle de gule og det røde kortet, sa banens store spiller Christian Wilhelmsson til NTB.

- Vi hadde mye ballbesittelse, og vi spilte mye god fotball på en og to touch, la den driblesterke kantspilleren til.

Tryggvi Gudmundsson, Christian Michelsen, Martin Andresen og Peter Sand sørget for Stabæks øvrige scoringer.

Serien viktigst for Skeid

Skeid-trener Hallvar Thoresen var ikke altfor deprimert etter stortapet.

- Jeg er ikke kjempeskuffet, serien er tross alt det viktigste for oss. Selv om vi hadde store sjanser på 1-1, mener jeg ikke det var utvisningen som avgjorde kampen. Dette var årsbeste av Skeid fram til utvisningen, og det måtte ha vært en flott cupkamp for publikum å se på, mente Thoresen.

Stabæk-trener Gaute Larsen hadde ventet seg en vrien kamp på forhånd.

- Jeg har sett Skeid før i år, og jeg visste at de ville være veldig giret på denne kampen. De var gode, men tålmodighet var nøkkelordet for oss. Vi visste at Skeid ville bli slitne utover i kampen siden vi hadde ballen mye, sa Larsen.

Skeid - Stabæk 1-5 (1-1)

Voldsløkka

907 tilskuere

Mål: 0-1 Tryggvi Gudmundsson (19), 1-1 Stian Theting (15), 1-2 Martin Andresen (49), 1-3 Christian Michelsen (64), 1-4 Peter Sand (68), 1-5 Christian Wilhelmsson (79).

Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn.

Rødt kort: Birger Madsen (53), Skeid (2 gule).

Gult kort: Joakim Hagabakken, Birger Madsen, Skeid.

Lagene: Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen - Christian Holter (Christian Michelsen fra 19.), André Flem (André Muri fra 59.), Mike Kjølø (John Arvid Skistad fra 72.), Tom Stenvoll - Tommy Stenersen, Martin Andresen, Peter Sand, Christian Wilhelmsson - Tryggvi Gudmundsson, Marel Baldvinsson.

(NTB)