Stabæk tok sesongens første bortepoeng mot Kristiansund

Franck Boli satte inn kampens eneste mål da Stabæk slo Kristiansund 1-0 borte i eliteserien i fotball søndag.

SEIER: Stabæk-spillerne sikret årets første bortepoeng i debuten til Jan Jönsson. Foto: NTB/Scanpix
SEIER: Stabæk-spillerne sikret årets første bortepoeng i debuten til Jan Jönsson. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Stabæk hadde på forhånd verken scoret eller tatt poeng på fremmed gress denne sesongen, men søndag sikret Boli sesongens første trepoenger for Jan Jönssons menn.

Målet kom på straffe etter at Boli hadde driblet seg gjennom Kristiansund-forsvaret og ble felt av keeper Sean McDermott. Da gjensto det ett minutt av kampen, og tiden ble for knapp for hjemmelaget til å utlikne.

Dermed gikk Kristiansund på sitt første tap på åtte kamper i Eliteserien.

Straffebom

Stabæk var samtidig heldige som ikke lå under til pause. Selv om det var målløst halvveis i Kristiansund, manglet det ikke på dramatikk.

Like før halvtimen var spilt pekte dommeren på straffemerket etter at ballen traff hånden til gjestenes Madis Vihmann. Flamur Kastrati sendte ballen på utsiden av målet fra krittmerket.

Få minutter senere kolliderte Kastrati med Stabæks Vadim Demidov. Kristiansund-spissen ble liggende tilsynelatende bevisstløs på banen og måtte forlate banen på båre med nakkekrage.

Det ble senere opplyst at alt går bra med måltyven.

Stolpetreff

Ola Brynhildsen var deretter nær ved å score sesongens første bortemål for Stabæk, men sleivet da han nærmest upresset sendte ballen utenfor fra fem meters hold.

Fem minutter etter pause var Brynhildsen nær ved å gi Stabæk ledelsen på ny, men igjen gikk ballen på utsiden av stengene.

Hjemmelaget produserte på sin side flere sjanser og var ikke langt unna å ta ledelsen da Dan Peter Ulvestad smalt ballen i stolpen.

Da det så ut til å gå mot poengdeling i Kristiansund satte Boli fart og driblet av flere mann, før han ble felt. Straffen ble satt sikkert i mål, og dermed kunne Stabæk juble for sesongens første poeng på bortebane.

Neste runde spiller Kristiansund borte mot Rosenborg på Lerkendal, mens Stabæk tar imot Ranheim på Nadderud.