Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk-trener innrømmer upassende atferd

Beskyldt for sextrakassering av spiller.

- UPASSENDE ADFERD: Stabæk-trener Øyvind Eide beklager oppførselen sin overfor Leni Larsen Kaurin, som har følt seg seksuelt trakassert av treneren sin. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
- UPASSENDE ADFERD: Stabæk-trener Øyvind Eide beklager oppførselen sin overfor Leni Larsen Kaurin, som har følt seg seksuelt trakassert av treneren sin. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øyvind Eide, Stabæk-treneren som er anklaget for sextrakassering av en av sine spillere, innrømmer overfor VG at han har opptrådt upassende.

Det ble i forrige uke kjent at Stabæk-spilleren Leni Larsen Kaurin har følt seg seksuelt trakassert av treneren over en lengre periode. Hun snakket torsdag ut om sin situasjon med lokalavisen Budstikka.

Blant annet skal Kaurin ha fått en invitasjon til sex med Eide. Han innrømmer nå at han gikk over streken.

- Det var upassende atferd, sier han til VG.

- Det foregikk i to-tre måneder høsten 2012. Jeg var betatt av en spiller, og vi var vel ute sammen tre-fire ganger. Selv om hun faktisk er eldre enn meg, utviste jeg dårlig skjønn med tanke på den posisjonen jeg var i, og jeg beklager at hun har følt det på den måten hun tydeligvis gjør, fortsetter Eide.

Psykologhjelp Kaurin har fortalt at hun måtte gå til psykolog og var langt nede som følge av den uønskede oppmerksomheten fra treneren. Dette beklager Eide.

- Det er selvfølgelig veldig leit at hun føler det slik. Jeg skulle ønske at vi kunne hatt en dialog om dette, men jeg nådde ikke fram med min henvendelse, hevder han.

Stabæk-treneren har ikke vurdert sin stilling i fotballklubben.

- Jeg har ikke vurdert å trekke meg som trener. Du må spørre spillergruppen, men jeg opplever at jeg har støtte der.

(NTB)


Hele Norges coronakart