Stabæk tror Martin blir

Agent Rune Hauge lokker med at en rekke utenlandske klubber vil ha Martin Andresen. Stabæk-ledelsen har ikke hørt et pip. Hovedpersonen sjøl utelukker ikke at han vil forbli i klubben.

NADDERUD (Dagbladet): I går startet Stabæks midtbaneelegant 6- 0-showet mot Brann. Etter bare ett minutt brukte han innsiden av venstrefoten og satte ballen kontant i nettet. Ikke så rart at tilskuere og ledelse på Nadderud gjerne ser at han fortsetter lenge i klubben.

- Jeg har alltid hatt det godt, og utelukker ikke at jeg forblir i klubben, sier Martin Andresen til Dagbladet.

Ikke penger

Han er lite begeistret for alt overgangssnakket, og ber om å bli trodd når han sier at tenker svært lite på at utenlandske klubber ønsker hans tjenester.

- Fortell Dagbladet at hvis du blir i Norge, kommer du aldri til å spille for noen annen klubb enn vår, sier Mr. Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen med et glis.

- Nei, det får du si sjøl, sier Martin med et like bredt smil.

For det er ingen hemmelighet at Stabæk forsøker å tilrettelegge forholdene i klubben slik at Martin gjerne fortsetter.

- Vi skal gjøre hva vi kan for å få Martin til å bli hos oss, sier Ingebrigt til Dagbladet. - Hans hovedanliggende er ikke penger, men sport.

Derfor er det viktig for Bærumsklubben å vise at den har sportslige ambisjoner, samtidig som den tenker på Martins framtid etter fotballkarrieren.

- Vi skal forsøke å sy det sammen slik at det skal bli vanskelig å forlate oss, sier Ingebrigt Steen Jensen.

Martin Andresens kontrakt utløper etter neste sesong. Etter oppvisningen mot Brann tenkte Martin høyt både om serieavslutningen og framtida.

- Det er viktig for oss å ta medalje, sier Martin. - Da er vi med i Europa-cupen og en eventuell nordisk liga.

- Neste steg på veien, kan det være å klå på Rosenborg?

- Klart det er mulig å ta igjen Rosenborg. Men vi må jobbe riktig, sier Andresen.

4000 bæringer fikk se et lag som det kan bli mye moro med framover. Spissparet Thomas Finstad og Peter Sand utfylte hverandre utmerket på topp, og scoret tre av målene.

- Vi trives godt sammen, og det går bare bedre og bedre, sier Thomas til Dagbladet. - Vi var ikke noe opplagt spisspar da sesongen startet, men nå stemmer løpene våre veldig bra.

Martin kjempeviktig

Han håper på en god sesongavslutning, er optimist også med tanke på neste sesong, men:

- Det er kjempeviktig at Martin fortsetter i klubben. Da er det også mulig å ta Rosenborg i serien, sier Finstad.

Trener Gaute Larsen sier at Stabæk viste årsbeste i første omgang, og trodde 3- 0 var greit helt til Brann spanderte et sjølmål.

- Vi var veldig gode i starten, og Brann ble tatt på senga, sier Larsen til Dagbladet. - Vi fortjener å ligge der vi ligger.

I løpet av de siste to åra har klubben mistet 11 spillere, og Stabæk-treneren er stolt av at de har klart å hevde seg så godt. Han håper å beholde alle spillerne, ikke minst sin kaptein.

- Klubben har lagt lista høyt, og vi har kontroll på økonomien, sier Gaute Larsen. - Vi skal være med å slåss i toppen av norsk fotball framover.

Etter Branns 3- 2-seier hjemme mot Molde, var det en entusiastisk Brann-gjeng som entret Nadderud. Det varte bare få sekunder.

- Vi kan ikke framstå slik vi spilte i den situasjonen vi er, sa en sint Mons Ivar Mjelde.

Brann-treneren var oppgitt over at hans lag ikke gjennomførte kampen slik de var blitt enige om, og lot ingen slippe unna ansvaret.

- Dette var en kollektiv svikt, sa Mjelde.

MOTTOK JUBEL: Thomas Finstad og Martin Andresen hadde ingen problemer med å se publikum i øynene i går...