STABÆK-SEIER: Stabæks Mikkel Diskerud i kamp mot Sarpsborgs Morten Giæver (t.h.) og Joackim Jørgensen. Stabæk vant 2-0.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
STABÆK-SEIER: Stabæks Mikkel Diskerud i kamp mot Sarpsborgs Morten Giæver (t.h.) og Joackim Jørgensen. Stabæk vant 2-0. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Stabæk vant enkelt mot fortapte Sarpsborg

Sarpsborg styrer mot nedrykk.

Et meget svakt Sarpsborg-lag styrer videre mot nedrykk. Søndag vant Stabæk 2-0 over gjestene fra Østfold uten å imponere.

Vegar Eggen Hedenstad og Pálmi Pálmason ble målscorere i en kamp for glisne tribuner på Fornebu. Seieren og poengene var Stabæks første på fem kamper.

Til søndagens kamp kom Sarpsborg uten trener Roar Johansen som var hjemme på grunn av sykdom i familien. En syk Øyvind Hoås var heller ikke med til Fornebu. Han ble erstattet av banens minstemann, Mohammed Ahamed. Men de høye ballene i retning av Hoås, som ikke var der, ble ikke erstattet.

Stabæk festet tidlig grepet i en svak førsteomgang med ett høydepunkt: I det 29. minutt dundret Vegar Eggen Hedenstad ballen inn fra drøye 25 meter forbi en litt uoppmerksom Joacim Heier. Det var høyrebackens annen scoring i år.

To minutter etter pause ble kampen i realiteten avgjort. Pálmi Pálmason ordnet 2-0 etter fikst kombinasjonsspill. Sarpsborg kom til et par brukbare sjanser, men laget mangler selvtillit og effektivitet. Denne gang var heller ikke innsatsen mer enn middels, skuffende nok. Stabæk kunne vunnet med større sifre, men heller ikke «de blaa» fra Bærum rager høyt på effektivitetstoppen akkurat nå.

Vegar Eggen Hedenstad var god, og 16-årige Herman Stengel kom brukbart fra sin debutkamp i eliteserien. Han er den nest yngste spilleren som har debutert i Norges øverste serie og en av mange lovende, yngre Stabæk-spillere. Disse er en klar ressurs for en klubb som sliter økonomisk.

(NTB)