Stabæk vant etter nytt Diomande-kunstverk

Scoret i femte kamp på rad.

• Sarpsborg 08 - Stabæk 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Adama Diomande fortsetter å herje etter returen til norsk fotball. Bare tre dager etter at 25-åringen ble tatt ut i Norges landslagstropp for første gang, ble angriperen matchvinner for Stabæk borte mot Sarpsborg 08. 

Etter en 68 minutter lang Stabæk-dominans, fant Diomande rom for første gang i kampen. Sarpsborg 08-kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen solgte seg på venstresiden og Norges nye landslagslagsspiss utnyttet tabben på nådeløst vis:

Først avanserte Diomande inn i hjemmelagets 16-meter, så banket han ballen på frekt og utakbart vis opp i nærmeste kryss. Scoringen var Diomandes 9. for sesongen.

- Et fantastisk mål Trener Bob Bradley har fått mye velfortjent skryt for måten han har satt sammen et nytt topplag på i Bærum denne sesongen. Før kveldens kamp stresset amerikaneren viktigheten av å slå tilbake etter det bitre 2-3-tapet for Rosenborg sist serierunde.

Etter oppgjøret var det derfor en blid Stabæk-sjef som pratet med C More. 

MATCHVINNER: Diomande senket S08. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MATCHVINNER: Diomande senket S08. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Det var et fantastisk mål av «Dio». Han er en fantastisk type, som jobber hardt hver kamp. Det er godt å se at han blir belønnet med mål. Når han får en liten fordel, vet han hva han skal gjøre med den, skryter Bradley.

- Nå vil vi forsøke å avslutte vårsesongen på en god måte. Vi ønsker å fortsette å forbedre oss, legger suksesstreneren til.

- Fortjent Seieren mot Sarpsborg 08 var både viktig og sterk. Østfoldingene har nemlig aldri opplevd en bedre sesongstart enn årets. Mot Stabæk hadde trener Geir Bakke lagt opp en kampplan som lenge fungerte bra, til tross for tapet.

Hjemmelaget lå lavt og kompakt. På den måten fikk ikke Stabæk utnyttet hurtigheten til offensive spillere som Ernest Asante, Diomande og Luc Kassi. 

Stabæk var imidlertid best. Og lyktes til slutt. Derfor synes også Bakke at seieren var fortjent.

- Vi kan vel kanskje si at det er fortjent. Stabæk er gode i 2. omgang. De er gode uten å skape for mye, men til slutt slipper vi dem til. Stabæk får oss på hæla. Vi blir slitne og sliter med å finne spillpunkter, sier Bakke til C More før han roser Diomande:

- De har en knallgod spiss. Han er tung å spille mot. 

Med seieren befester Stabæk 2. plassen på tippeligatabellen, mens Sarpsborg 08 foreløpig er Norges 7. beste lag.