Stabæk varsler oppsigelser

Går 27 millioner i underskudd i år. Skal gå i null i 2011.

MÅ SPARE: Stabæk har gått 10 millioner kroner mer i underskudd enn budsjettert. Neste sesong satser klubben på balanse i regnskapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
MÅ SPARE: Stabæk har gått 10 millioner kroner mer i underskudd enn budsjettert. Neste sesong satser klubben på balanse i regnskapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Stabæk Fotball skriver i en pressemelding i dag at de «gjør nødvendige grep» for å få orden på økonomien igjen.

Denne sesongen hadde de budsjettert med et underskudd på 16-17 millioner, men underskuddet blir på 27 millioner kroner.

- Vi har visst siden april at budsjettet ville sprekke, og hadde da en forventning på 8-8,5 millioner. Vi håpet på en mulighet til å tjene mer på cupspill eller e-cupspill, uten at vi hadde budsjettert med det. Vi håpet også på spillersalg i sommervinduet, sier Stabæk Fotballs daglige leder Jon Tunold til Dagbladet.

Nå er målet å gå i null i 2011, og klubben innser at det ikke er noen annen utvei enn å gå til oppsigelser og permitteringer.

- Det er det siste vi ønsker å gjøre. Det er vondt å gå til dette skrittet, for det handler om folk som er glad i klubben og gjør en god jobb for klubben, sier Tunold.

Han kan ikke si noe om hvor mange stillinger som må kuttes og i hvilke deler av klubben. Men i første omgang vil klubben se på besparelser i administrasjonen.

- Vi skal sikre at vi har et produkt som kan kjempe i toppen av Tippeligaen i årene framover. Det er andre klubber som har tatt medalje i Tippeligaen med mindre ressurser enn det vi vil ha neste år, sier han.