Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk vedtar ikke foreleggene i overgangssaken

Dermed skal også klubben for retten.

VEDTAR IKKE BØTENE: Daglig leder i Stabæk Fotball, Hallgeir Åndal (t.v.), sier Stabæks vurdering dreier seg om grunnlaget for straffen, ikke størrelsen på boten. Nå blir straffen mot klubben tatt inn i tiltalen mot to tidligere ledere og nåværende sportslig leder Inge Andre Olsen. Foto: STIAN LYSBERG SOLYM / NTB SCANPIX
VEDTAR IKKE BØTENE: Daglig leder i Stabæk Fotball, Hallgeir Åndal (t.v.), sier Stabæks vurdering dreier seg om grunnlaget for straffen, ikke størrelsen på boten. Nå blir straffen mot klubben tatt inn i tiltalen mot to tidligere ledere og nåværende sportslig leder Inge Andre Olsen. Foto: STIAN LYSBERG SOLYM / NTB SCANPIX Vis mer


(Dagbladet): Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS kunngjør at de ikke vedtar foreleggene de er pålagt i overgangssaken. Det opplyser de via klubbens nettside i dag.

- Verken Stabæk Fotball eller Stabæk Fotball AS er kjent med noen faktiske forhold som kan underbygge de alvorlige anklagene i gjerningsbeskrivelsen som ligger til grunn for beslutningen om foretaksstraff og tiltalebeslutning mot klubbens ansatte og tillitsvalgte, skriver klubben i meldingen. 

Det betyr at straffen mot klubb og aksjeselskap vil bli behandlet i tingretten sammen med tiltalene mot de tilltalte lederne og tidligere lederne i Stabæk og Vålerenga.

- Klubben og samarbeidende aksjeselskap ser frem til å få saken behandlet for Asker og Bærum tingrett sammen med tiltalen mot klubbens sportssjef og tidligere tillitsvalgte. Klubben vil oppfordre påtalemyndigheten om å få opp saken så raskt som mulig, skriver Stabæk.

Stabæk Fotball er pålagt et forelegg på 100 000 kroner og Stabæk Fotball AS på 200 000 kroner.

- Vurderingen har ikke gått på botens størrelse, men på grunnlaget for boten, sa Stabæks daglige leder Hallgeir Åndal til Dagbladet tidligere i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media