MÅ LEVERE SNITTET: Stabæk får ikke lov til å ha færre plasser på Nadderud enn tilskuersnittet de leverte inne i Fornebu. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
MÅ LEVERE SNITTET: Stabæk får ikke lov til å ha færre plasser på Nadderud enn tilskuersnittet de leverte inne i Fornebu. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Stabæk vil bruke provisoriske tribuner

Vil ha plass til 7400 på Nadderud.

Nadderud stadion har plass til 4700 tilskuere. Stabæk vil bruke provisoriske tribunen for å øke tilskuerkapasiteten.

Formannskapet i Bærum kommune vedtok onsdag å bidra med 10 millioner kroner til oppgraderingen av Nadderud stadion, men Stabæk mener det trengs 28 millioner.

For å tilfredsstille Norges Fotballforbunds lisenskrav må stadionanlegget ha like mange tilskuerplasser som Stabæk hadde i gjennomsnitt forrige sesong (7400), skriver Aftenposten. Ved å bruke provisoriske tribuner, kan tilskuerkapasiteten økes til 7400.

- En investering i midlertidige tribuner er noe man kan selge igjen til like høy pris året etter. Investeringene vil derfor ikke merkes, sier daglig leder Jon Tunold i Stabæk Fotball til Aftenposten.

Flytting til Nadderud stadion vil bety tilskuersvikt for bærumsklubben.

- Det er de store kampene som vil få størst konsekvenser. Vi hadde opp mot 12.000 tilskuere i Telenor Arena - mot Molde i år (21. oktober). Vi har også hatt over 10.000 på Fornebu i mange kamper. Neste år håper vi på et snitt på over 5000 tilskuere, sier Tunold.

(NTB)