IKKE SOLOLØP: Rosenborg sier pakkebudet på Veigar Pall Gunnarsson aldri fikk noen «realitetsbehandling» i klubbstyret. Den sportslige ledelsen ved Erik Hoftun forholdt seg til Stabæks spesifikke ønsker da de utformet budet - som de kom med. Foto: Ole-Morten Johansen, Dagbladet
IKKE SOLOLØP: Rosenborg sier pakkebudet på Veigar Pall Gunnarsson aldri fikk noen «realitetsbehandling» i klubbstyret. Den sportslige ledelsen ved Erik Hoftun forholdt seg til Stabæks spesifikke ønsker da de utformet budet - som de kom med. Foto: Ole-Morten Johansen, DagbladetVis mer

- Stabæk ville ha prisen satt ned til én million

Slik gikk Rosenborg fra 2,5 mill til pakketilbud for Gunnarsson.

(Dagbladet): Rosenborg ønsker ikke å kommentere opplysningene TV 2 i går kom med i forbindelse med Gunnarsson-saken, der trøndernes pakketilbud på Veigar Pall Gunnarsson og Johan Andersson ble presentert.

I ettermiddag kommer de likevel med det de kaller en presisering på sine egne hjemmesider:

- Rosenborg ønsket å kjøpe Veigar Pall Gunnarson. Vi bød 2,5 millioner for ham (pluss bonus etter x-antall kamper, CL etc.). Stabæk ville ikke selge i forhold til vårt tilbud. Andre modeller ble diskutert uten at vi ble enige. Stabæk forslo så en pakkeavtale med Johan Andersson og VPG. Denne var vi interesserte i, står det i meldingen.

Ifølge Rosenborg diskuterte klubbene seg deretter fram til en samlet sum på 5,25 millioner kroner.

Det var Stabæk som ville ha prisen på Veigar Pall Gunnarsson satt til én million, og prisen på Johan Andersson til 4,25 millioner kroner, skriver trønderne.

- Vi ga et bud på dette med vanlige forbehold, står det videre i meldingen.

Styret orientert om forhandlingene
Ifølge Dagbladets opplysninger ble pakkeløsningen, som altså ble foreslått av Stabæk og ønsket gjennomført av Rosenborgs sportslige ledelse, stanset av styret.

Klubben selv skriver at saken aldri fikk en «realitetsbehandling» der, men at styret var løpende orientert underveis.

- Vi registrerer at det skapes inntrykk av at vår sportslige leder kjørte den forannevnte overgangen som et sololøp. Det er ikke korrekt. Alle overganger i Rosenborg skal godkjennes av klubbens styre. Aktive forhandlinger orienteres det om fortløpende, så også her. Den siste pakkeløsningen fikk aldri en realitetsbehandling i styret. Stabæk solgte VPG til VIF, konkluderer RBK.

Det gjorde de som kjent også ved hjelp av en pakkeløsning, der Vålerenga betalte for en opsjon på unggutten Herman Stengel.

Ekspert i idrettsjus, Kenneth A. Leren, er imidlertid av den oppfatning at bare budet fra Rosenborg kan ses som forsøk på svindel.

Kritisert av egne fans
Avtalen mellom Stabæk og VIF er til behandling i NFFs Doms- og sanksjonsutvalg, der begge klubber risikerer strenge straffer dersom utvalget konkluderer med at de forsøkte å unndra penger fra franske Nancy.

Påtalenemnda i NFF besluttet å ikke anmelde Rosenborg, ettersom den foreslåtte avtalen aldri ble noe av.

Klubbens egne supportere har i dag reagert på at trønderne har vært involverte i saken, som omtales som en av de største overgangsskandalene i norsk fotball.

- Hadde denne avtalen blitt godkjent, hadde vi sittet i samme posisjon som Vålerenga nå. Selv om det viser seg at Stabæk har foreslått dette, er jeg ikke spesielt komfortabel med at Rosenborg var i ferd med å gå med på det, da er RBK med på å snyte Nancy, sa talsmann Kenneth Kjelsnes til Dagbladet tidligere i dag.

Rosenborg understreker igjen at de har overlevert all informasjon de sitter på til Påtalenemnda i NFF, og vil altså ikke si mer om saken før den er ferdig behandlet i Doms- og sanksjonsutvalget.

Rosenborgs sportsdirektør Erik Hoftun og styreleder Terje Svendsen har ikke besvart Dagbladets henvendelser i går og i dag.