Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk vurderer Alanzinho-salg

Krever Premier League-lønn.

(Dagbladet.no): Stabæk klarer ikke å få sin brasilianske dribleving Alanzinho til å undertegne en ny kontrakt.

Nå åpner klubben for et salg av 24-åringen. For ellers kan han reise gratis fra Nadderud ved sesongslutt, da er han bosmanspiller.

- Klubben vil nå vurdere hva som er riktigst å gjøre - om det er å la spilleren gå kontraktstiden ut, eller å se om det finnes andre klubber som kan gi Alan de rammer han ønsker seg, skriver Stabæks hjemmeside.

Sportsdirektør Lars Bohinen forklarer bruddet i forhandlingene med brasilianerens lønnskrav - som klubben fra Nadderud ikke er i nærheten av å innfri.

Premier League-lønn

- Alanzinhos agent har krevet summer som er nesten på Premier League-nivå, og vi har ikke klart å få ham til å forstå at dette er helt urealistisk i forhold til vår norske virkelighet, sier Bohinen.

Stabæk vil selvsagt helst forlenge med en av tippeligaens fargeklatter, men ikke før venstrekanten lemper på kravene.

- Enhver spiller må ha betingelser som er rettferdige i forhold til sine lagkameraer, og vi må også bremse en galopperende kostnadsutvikling som på lang sikt vil være ødeleggende for norsk fotball, sier den tidligere englandsproffen til Stabæk-sida.

image: Stabæk vurderer Alanzinho-salg

Alanzinho-agent Marcelo di Almeida har tidligere uttalt at 24-åringens nåværende kontrakt med Stabæk er «latterlig dårlig», og at ballkunstnereren skal bort uten langt bedre betingelser.

- Hvis ikke er han ferdig i Stabæk. Vi har kontakter med flere klubber i Norge, Tyrkia, Sverige, Italia, Tyskland, Frankrike og Brasil, sa di Almeida til Aftenposten tidligere i januar.

Selges ikke til norsk klubb

RBK- og LSK-supportere bør ikke har for store håp om en Alanzinho i sin klubbdrakt. Stabæk-ildsjel Ingebrigt Steen Jensen fortalte allerede i november at Alanzinho ikke skal selges til en annen norsk klubb.

- Dette er ikke et spørsmål om penger, men om kred, sa Steen Jensen til Dagbladet.no.

Alanzinho ble kåret til Tippeligaens beste midtbanespiller ved sesongslutt i fjor.

Stabæk-direktør Bohinen besvarte ikke Dagbladet.nos henvendelse i formiddag.

SØLVVINNERE: Alanzinho var sterkt medvirkende da Stabæk sikret seg seriesølvet i fjor høst. I løpet av året kan brasilianeren forsvinne fra norsk fotball. Foto: Scanpix
SØLVVINNERE: Alanzinho var sterkt medvirkende da Stabæk sikret seg seriesølvet i fjor høst. I løpet av året kan brasilianeren forsvinne fra norsk fotball. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media