Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæks beste åpning

Stabæk har aldri hatt en bedre start siden klubben kom med i toppserien. 2-0 over Lillestrøm på Åråsen føyde seg inn i rekken av Stabæk-triumfer på LSKs hjemmebane.

Dette var den femte seieren på de sju siste kampene mot Lillestrøm og Stabæk står nå med seks poeng på tre kamper.

- Det har vi aldri hatt før, sa Stabæks Ingebrigt Steen Jensen.

La om

En tidlig scoring av Christian Wilhelmsson medførte at Lillestrøm måtte legge om spillemønsteret. Frode Kippe ble flyttet fram som spiss ved siden av Magnus Powell i en 4-4-2-formasjon mens Peter Werni ble flyttet ned som midtback.

Men Kippe er ingen Uwe Rösler eller Arild Sundgot og Stabæk hadde god kontroll bakover. Da Tryggvi Gudmundsson kontret inn 2-0 i det 81. minutt, gikk lufta ut av Lillestrøm-ballongen. Laget har nå bare en seier på tre kamper og enda verre: Lillestrøm har bare scoret ett mål!

- La Tryggvi få en sjanse med venstrebeinet i god posisjon, så sitter'n, sa Stabæk-entusiast nr. 1, Ingebrigt Steen Jensen til NTB.

Lagkaptein Martin Andresen forklarte Stabæks gode tak på Lillestrøm på bortebane med at «vi er rett og slett et bedre fotballag».

Tok brodden av LSK

- Vi la om spillestilen etter motstanderen denne gang og samlet godt med gode hodespillere bak på banen for å ta brodden av Lillestrøms sterke spillere i lufta. Det fungerte. Bortsett fra at de tok over en del etter at vi hadde scoret, synes jeg vi hadde god kontroll på kampen, sa Andresen.

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen hevdet at det ikke er noen panikk i hans lag til tross for dårlig uttelling i serien til nå.

- Vi har spilt bare tre av 26 kamper, Vi gleder oss til neste kamp. Det er det vil trener et halvt år for. At vi har mange skader, er slikt som skjer. Vi kommer tilbake, sa han.

- Vi er ikke gode nok i de avgjørende situasjonene innenfor 16-meteren. Det var forskjellen i kveld, sa Erlandsen.

Før pause var kampen en kjedelig affære. Wilhelmssons scoring etter innlegg fra Christian Holter var en av de få lysglimtene. Etter pause tok kampen seg noe opp, men midtbanen var overbefolket og det skjedde ikke altfor mye foran målene. Stabæk levde farlig et par-tre ganger da ballen ble reddet på streken, men utover det hadde ikke Lillestrøm for mange sjanser.

Det ble til tider ampert ute i regnværet og dommer Tommy Skjerven kunne med fordel ha skjerpet inn regelverket ytterligere. Nå slapp lagene med to gule kort hver.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media