Stabæks beste kort

Martin Andresen (26) har to store lidenskaper: Fotball og bridge. - I begge spillene gjelder det å gjøre hverandre gode og tenke flere trekk framover, sier Stabæk-kapteinen til Dagbladet.

Han begynte å spille bridge og casino hjemme hos den tidligere Frigg- og Vålerenga-spilleren Trond Hoftvedt på Ski. Nå er Martin Andresen oppslukt av kortene to kvelder i uka som medlem av Ski Bridgeklubb.

- Jeg har alltid vært glad i å spille kort. Bridge er det mest avanserte kortspillet. Fordi flaksen nesten er eliminert, er de beste i toppen hele tida, sier Martin Andresen.

To systemer

Da Dagbladet besøkte ham på Nadderud, hadde han hånda full av sterke kort. Det første var de to spillesystemene laget har vist at det behersker, det klassisiske 4-4-2 og det offensive 4-2-3-1.

2

3

4

5

6

7

1. april

9

10

11

TABELLTIPS 2003

1

12. april

11. april

9. april

7. april

5. april 

3. april 

8

Stabæk

2. april

4. april

6. april

12

8. april

13

10. april

14

12. april

4-4-2-systemet har Martin Andresen som anker på midtbanen, og Tryggvi Gudmundsson, Thomas Finstad eller Christian Michelsen som spisser. I 4-2-3-1-systemet spiller Tryggvi Gudmundsson spiss, og Martin Andresen enten i midten i treern foran eller blant de to som ligger dypt på midtbanen. Når kaptein Martin spiller offensivt, er det sammen med Christian Chippen Wilhelmsson, Thomas Finstad eller Christian Michelsen.

Samspilt forsvar

Det andre sterke kortet er forsvarsfireren, hvor tre av fire mann var nye i fjorårssesongen: Mike Kjølø, André Muri (midtstoppere) og Tom Stenvoll (høyre back). Bare Christian Holter spilte på den vante plassen (venstre back). Fordi gutta har spilt sammen i én sesong, vil årets forsvar sitte mye bedre.

Det tredje trumfkortet er at flere av fjorårssesongens sentrale spillere enten hadde sittet på benken eller spilt 2. divisjonsfotball i 2002. Tom Stenvoll, Tommy Stenersen og Christian Michelsen tok alle det store skrittet i fjor. I år har de tatt nye steg. Ambisjonene er større enn bare å komme på laget. Nå vil gutta ta medalje.

Det fjerde trumfkortet er at Stabæk har flere spillere som scorer. I fjor var laget avhengig av at Tryggvi Gudmundsson lagde mål. Nå er det fem mann til som vil komme hyppig på scoringslista: Thomas Finstad, Chippen Wilhelmsson, Peter Sand, Christian Michelsen og Martin Andresen. Christian Holter tar straffesparkene. Fire mann deler på å ta frisparkene: Kaptein Martin, Tryggvi Gudmundsson, Christian Holter og Samir Fazlagic.

Et femte kort er at Stabæk-spillerne er blitt trygge på hverandre. De har et åpent miljø, og tør å by på seg sjøl. Ingen hemmes av frykt for å gjøre feil. Samtidig er det takhøyde nok til å sette krav.

Orker mer

Vi avslutter den sterke Stabæk-hånda med Martin Andresen. Han er bedre trent enn før, orker mer løping og kommer til å bidra mer offensivt enn tidligere. Martin er også blitt roligere på banen, og vil sannsynligvis unngå endel gule kort.

I fjor hadde han nesten nok til en hel kortstokk.

BRIDGE OVER TROUBLED WATER: Simon & Garfunkel-fan Martin Andresen har gode kort på hånda.