Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæks Eliteserie-håp i en tynn, tynn tråd

I en jevnspilt kamp med flere store sjanser til begge lag satte Aliou Coly inn 1-0 sent i lørdagens eliteseriekamp, og forverret med det situasjonen til Stabæk.

TUNG TID: Stabæks Franck Boli under eliteseriekampen mellom Stabæk-Kristiansund på Nadderud stadion.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
TUNG TID: Stabæks Franck Boli under eliteseriekampen mellom Stabæk-Kristiansund på Nadderud stadion. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

3Med to kamper igjen av årets eliteserie ligger Bærumsklubben fortsatt på nedrykksplass, to poeng bak Lillestrøm på kvalifiseringsplass og fire poeng bak Start på trygg grunn.

Stabæk har ikke vunnet på de siste fem kampene og trengte sårt poeng for å henge med i bunnstriden, men Coly ville det annerledes da han banket inn 1-0 i det 80. minutt.

Sjanser til begge lag

Kristiansund startet kampen best, og etter fem minutter kom laget til kveldens første store sjanse. Sondre Sørli ble spilt fri alene med Stabæk-keeper Marcus Sandberg og skjøt mot det lengste hjørnet, men skuddet trillet noen centimeter utenfor.

Stabæk hevet seg etter hvert, og kvarteret senere lurte Ohi Omoijuanfo Kristiansunds offsidefelle og kom alene med keeper. Fjorårets store spiller så noe usikker ut i avslutningsøyeblikket og skjøt utenfor målet til keeper Sean McDermott.

To minutter senere fikk Stabæk enda en stor sjanse. Kristiansund-forsvaret hang ikke helt med, og Franck Boli fikk stå alene på ti meter, men avslutningen gikk rett på keeper.

Kampen vinglet fram og tilbake, og etter 37 minutter var Kristiansund farlig frempå nok en gang. Bendik Bye spilte fri Sørli alene med keeper, men 23-åringen maktet heller ikke denne gangen å overliste McDermott.

Etter en omgang med store sjanser til begge lag blåste dommer Svein Oddvar Moen til pause på stillingen 0-0.

Coly matchvinner

– Det å være nøyaktig og det å få det første målet betyr mye her nå, så vi må ha litt mer presisjon og så må vi tette igjen litt. Det er litt for enkelt å komme til sjanser, sa KBK-trener Christian Michelsen til Eurosport i pausen.

Og Kristiansund fikk annen omgangs første sjanse da Stian Aasmundsen klinket til på volley, men skuddet strøk utsiden av stolpen. Like etter kjempet Stabæk-spiller Moussa Njie seg til en gunstig posisjon, men skuddet skrudde like utenfor.

Liridon Kalludra hadde også en stor sjanse, men avslutningen traff tverrliggeren bak en sjanseløs Sandberg i Stabæk-målet.

Stabæk tok over føringen i en kamp som svingte mye, men etter 79 minutter sto Kristiansund-spiller Aliou Coly alene på bakerste stolpe da Aasmundsen slo inn fra venstre. Coly viste hva han er god for da han dunket ballen langs bakken og inn bak Sandberg.

Stabæk og trener Henning Berg må krysse fingrene for at tabellnaboene Lillestrøm og Start snubler når de møter henholdsvis Bodø/Glimt og Sandefjord senere i runden.

Med kveldens resultat ligger Kristiansund på 5.-plass på tabellen.

I sesongens to siste runder skal Stabæk møte Odd borte og Strømsgodset hjemme, mens Kristiansund tar imot Brann neste helg, og reiser til Lillestrøm i serieavslutningen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!