Stabæks helt vil møte Norge i EM

BÆRUM (Dagbladet): Stabæk - Bodø/Glimt 6-1. Svenske Tobias Linderoth (21) herjet med Bodø/Glimt-spillerne på Nadderud. Nå satser han på å spille seg inn i den svenske EM-troppen _ og møte Norge.

- Det er mulig å spille seg inn på det svenske landslaget nå som både Stefan Scharz, Henrik Larsson og Pontus Kåmark alle er skadet og ikke rekker EM. Mitt mål er å komme med i troppen, sier Tobias Linderoth til Dagbladet.

Han spilte for U-21 landslaget da A-laget slo Danmark nylig, men var med den svenske troppen til Sør-Afrika og La Manga i vinter.

Fortsetter Tobias Linderoth å spille som i går så er veien inn i den svenske troppen svært kort for mannen som foreløpig står med tre offisiele A-landskamper.

Sønnen til trener Anders Linderoth utlignet med en perle bare sekunder etter at Bodø/Glimt gikk opp i 1-0 på straffe etter bare fem minutter.

Siden spilte han fram Petter Belsvik til 3-1 og scoret selv 5-1 målet i utklassingsseieren.

I tillegg temmet han Bodø/Glimts ballsentral Tom-Kåre Staurvik på en fortreffelig måte. Til slutt Staurvik sur og pådro seg et gult kort med en stygg takling bakfra.

- Han var tøff i spillestilen, men jeg er ikke redd for tøffe tak, sier Linderoth om kampen i kampen.

Å få møte Norge i EM står høyt oppe på sommerens ønskeliste for den svenske midtbaneteknikeren.

- Så lenge jeg selv spiller i Norge ville det selvsagt være spesielt å få møte Norge. Og jeg tror landene står bra til hverandre. Norge er bra, men jeg har lyst til å si at Sverige er hakket bedre, smiler han lurt i garderoben etter kampen.

Anders Linderoth mener dette var sønnens aller beste kamp i den blå drakta.

- Han var utmerket, og det er gøy at det lykkes slik for ham.

Etter den svake sesongstarten fant Stabæk tilbake til klubbens opprinnelige spillefilosfi _ med hurtige angrep langs bakken, slik at midtbanen blir mye mer involvert. Mot Glimt storkoste teknikere som Linderoth, Axel Kolle, Richard Ackon og Christian Wilhelmsson seg stort.

Og det med Tommy Svindal Larsen ute med en vond rygg...

Med denne storseieren håper Stabæk at dette var første steg på noe som skal fortsette å gi mange poeng i fortsettelsen.

- Dette er en spilletil som passer oss mye bedre enn å lange baller opp i angrep. Det gjorde vi for mye i de tre-fire første seriekampene, innrømmer trener Anders Linderoth _ og lover at de i fortsettelsen skal stole mye mer på egne kvaliteter enn å spille etter motstanderen.

For Stabæk har nå vist at de fortsatt innehar kvaliteter til å spille ut de fleste.

roy.wahlstrom@dagbladet.no