Stabæks nye fyrverkeri

BEKKESTUA (Dagbladet): Klokka 18.14 lokal Stabæk-tid i går eksploderte Nadderud stadion med unorsk fyrverkeri, røykbomber og ellevill jubel. Nykommer Martin Andresen hadde ekspedert ballen gjennom en skog av Glimt-bein: 1-0 til Stabæk.

-Utrolig deilig å få en slik start, sier Martin Andresen til Dagbladet. Stabæks bestemann sto også bak utlikningen til 2-2 etter pause, da han skaffet hjemmelaget en strengt idømt straffe som Petter Belsvik satte inn.

-Tja, jeg vet ikke. Glimt-spilleren løp på beina mine og fallet var i hvert fall ekte nok.

Med Andresen har Stabæk fått en offensiv høyreflanke som både dribler godt, slår gode innlegg og selv går på mål. En spillertype som utfyller de mer omstendelige midtbanekollegene Tommy Svindal Larsen og Axel Kolle.

Underholdende

Og allerede fra start tente trioen opp fyrverkeriet ute på banen. Etter fem minutter kunne Stabæk ledet 2-0, og spillet varmet, i snødrev og kuldegrader.

-Ja, jeg tror tilskuerne kommer tilbake neste gang. Dette må jo ha vært underholdende, sier Martin.

Den nye treneren Anders Linderoth vil skape et angrepslag, og farten fremover var større både i ball og bein enn i fjor. Særlig de første 35 minuttene var det enveiskjøring, og det var nesten grotesk urettferdig at det vinterbleke Bodø-laget kunne gå til pause med 2-1 etter scoringer av Åsmund Bjørkan og Bent Inge Johnsen (straffe).

- Men vi fikk som fortjent. Hele laget mistet konsentrasjonen, vi skulle gjøre enkle ting vanskelig _ og ble straffet for det, sier Andresen.

En drøm

Men Linderoth har fremdeles mye å rette på defensivt. Bjørkans utlikning kom eksempelvis etter utilgivelig passivt forsvarsspill.

- Men andre omgang var som en drøm, sier Martin Andresen.

For hjemmepublikummet var også innbytterne Thomas Finstad (20) og David Hanssen (21) friske pust ut over i andre omgang. Finstad er hentet opp fra egne rekker og var et konstant uromoment de 31 minuttene han fikk spille.

Han la opp til Svindal Larsens seiersmål, og var flere ganger like ved å score selv - blant annet da han løp fra hele Glimt-forsvaret.

-Glimts backrekke er vel ikke den raskeste. Men jeg har alltid vært rask, sier Finstad.