POENGDELING: Lasse Nilsens Tromsø og Ronald Hernandez' Stabæk delte poengene på Alfheim.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
POENGDELING: Lasse Nilsens Tromsø og Ronald Hernandez' Stabæk delte poengene på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Stabæks skrekkelige bortestatistikk fortsetter

Marcus Sandberg sto en meget god kamp og hindret Tromsø-scoring med flere gode redninger i det målløse oppgjøret på Alfheim. Stabæk har nå spilt 12 bortekamper i årets Eliteserie uten å vinne.

Tromsø - Stabæk 0-0 (0-0)

Det endte målløst mellom Tromsø og Stabæk på Alfheim, et resultat Stabæk bør være mest fornøyd med ut ifra spill og sjanser. Keeper Marcus Sandberg ble bæringenes redningsmann i dag.

Stabæk har enda til gode å vinne på bortebane i årets Eliteserie. Dagens kamp mot Tromsø var en kamp med to lag som var bedre defensivt enn offensivt, som kommentator Petter Bø Tosterud så fint sa det.

- Vi er fornøyde med ett poeng. Dette var ikke så gærent. Det var tett og jevnt, sa Stabæk-trener Henning Berg til Eurosport etter kampen.

Begge lag hadde muligheter til å score før pause i det som var en ganske jevnspilt første omgang.

Moussa Njie og Franck Boli var nære på for Stabæk, mens Mikael Ingebrigtsens skudd etter en lur frisparkvariant ble reddet mesterlig av Marcus Sandberg.

God Sandberg

Også etter pause fortsatte svenske Sandberg storspillet. Lasse Nilsen slo perfekt inn til Gjermund Åsen, men nok en gang hindret Sandberg scoring med en stor redning.

Sandberg ble hentet til Stabæk fra Vålerenga i sommer, der han var andrekeeper bak Adam Larsen Kwarasey. I Stabæk er han førstevalg, og i dag viste svensken seg virkelig tilliten verdig.

- Jeg ville bare komme i gang og spille igjen. Det er forskjell på å trene og spille kamp, sa Sandberg etter kampen.

- Det var første gang jeg holdt nullen i Stabæk, det er gledelig. Jeg er fornøyd. Men vi skulle gjerne hatt tre poeng, da hadde jeg vært enda mer fornøyd, sa Sandberg etter kampen.

Det bølget i det hele tatt mye frem og tilbake etter pause på Alfheim, men Tromsø var nærmest scoring. Simen Wangberg fikk en fin mulighet for hjemmelaget 20 minutter før slutt, men klarte ikke å snuble ballen i mål fra kort hold.

Like før slutt var Tromsø igjen nære på, men Sandberg reddet Jostein Gundersens heading med en god redning.

Jevnt i bunnen

Med Starts seier over Lillestrøm går det mot en artig og spennende høst i bunnstriden. Kun målforskjell skiller Start på kvalifiseringsplass og Stabæk på trygg grunn. Sandefjord ligger sist, men har ikke altfor stor avstand opp til lagene foran. Lillestrøm er under streken, ett poeng bak Start og Stabæk.

- Det er tett og jevnt i bunnen, og det kommer det nok til å være ut sesongen også. Vi hadde et tøft kampprogram i august. Men jeg føler at vi har god utvikling. Samhandlingen offensivt og defensivt er bedre, sa Henning Berg.

Sist Stabæk rykket ned var i 2012. Da rykket de rett opp igjen året etter. Tromsø befinner seg litt i ingenmannsland med åtte kamper igjen å spille, men er nærmere medaljeplass enn nedrykk.

- Det var en bra fotballkamp. Jeg er stolt av spillerne mine. Vi spilte bra fotball. Bare scoringen manglet. De har en bra keeper, sa Tromsø-trener Simo Valakari etter kampen.