Stabæks supertrio snudde kampen etter tidlig megabrøler

Ny Stabæk-seier legger press på Rosenborg.

• STABÆK - BODØ/GLIMT 3-2 (1-1)

NADDERUD STADION (Dagbladet): Bare ni minutter var spilt da Alexander Sørloth sendte nedrykkstruede Bodø/Glimt i ledelsen mot Stabæk, etter en stor keepertabbe av Mande Sayouba.

Det Bob Bradley-komponerte maskineriet med tilhold på Bekkestua lot seg imidlertid ikke stresse. I stedet kjørte Stabæk over gultrøyene utover i oppgjøret.

Først utlignet Ville Jalasto et kvarter før pause, så la Ernest Asante og Giorgi Gorozia på til henholdsvis 2-1 og 3-1 etter hvilen. Trond Olsen reduserte helt på tampen, men ledelsen var ikke truet og Stabæk opprettholder dermed presset på serieleder Rosenborg, som ligger tre poeng foran overraskelseslaget fra Bærum.

- Vi responderte veldig bra på den tidlige tabben. 2. omgangen er sterk. Jeg syns fotballen vi spilte, bevegelsen og innstillingen var veldig bra. Jeg likte selvfølgelig ikke at vi mistet konsentrasjonen noen sekunder på overtid, men det er en bra seier. Den viser at vi er på rett vei, sier Bradley til Dagbladet.

Topp mot bunn Med åtte seirer, to uavgjorte kamper og bare to tap har Stabæk vist at de har kommet for å bli i toppen av Tippeligaen denne sesongen.

For Bodø/Glimts del er situasjonen en helt annen. Jan Halvor Halvorsens gutter gikk på et pinlig 6-2-tap i cupen for 2. divisjonslaget Tromsdalen i midtuka og i serien ligger bodøværingene nå på nest sisteplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg tror forskjellen er at det ene laget er i medgang og det andre er i motgang. Forskjellen var ikke så stor, synes jeg. Dette er helt klart noe å ta med seg videre, sier Halvorsen til Dagbladet.

- Vi nullstiller til hver kamp. Vi går til hver kamp med mål om ta tre poeng. Hvis vi klarer å holde dette nivået i alle kampene vi spiller, kommer vi til å ta mange poeng, fortsetter Bodø/Glimt-treneren.

Selv om Halvorsens lag fikk en god start på Nadderud, ble kvalitetsforskjellen stor etter hvert som Stabæk produserte det ene mønsterangrepet etter det andre da bæringene hadde lagt sjokkåpningen bak seg.

Landslagsuttate Adama Diomande kunne alene ha gjort seieren flere mål større, men spissen ble stoppet av både en god Pavel Londak i Glimt-buret og rammeverket på Nadderud stadion.

Ny seier Diomande kunne blitt den første tippeligaspilleren på åtte år til å score mål i flere enn fem kamper på rad, men depper nok ikke av å ha forspilt den muligheten.

Stabæk gjorde nemlig nok en god kamp.

Selv om resultatet ikke er det mest overbevisende, var hjemmelaget aldri truet etter at de tok føringen 14 minutter ut i 2. omgang.

Bodø/Glimt må på sin side vente ytterligere på lagets første seier på bortebane denne seosngen. Den forrige kom 24. august i fjor. Nå øker samtidig presset på trener Halvorsen, som må konstatere at lagets åttende tap på bare tolv kamper er et faktum.

TAKKET HØYERE MAKTER: Ernest Asante scoret Stabæks 2-1 mål. 
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TAKKET HØYERE MAKTER: Ernest Asante scoret Stabæks 2-1 mål. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer