FÅR STØTTE:  USA, Canada, Australia og New Zealand har uttalt at de vil stemme for Prins Ali Bin Al Hussein av Jordan. De er de siste nasjonene som har snudd.  Foto: REUTERS/Muhammad Hamed/NTB Scanpix.
FÅR STØTTE: USA, Canada, Australia og New Zealand har uttalt at de vil stemme for Prins Ali Bin Al Hussein av Jordan. De er de siste nasjonene som har snudd. Foto: REUTERS/Muhammad Hamed/NTB Scanpix.Vis mer

Stadig flere med uttalt støtte til prins Ali

Slik er nasjonene ventet å stemme.

USA, Canada, Australia og New Zealand har alle offentliggjort at de kommer til å støtte utfordrer prins Ali bin al Hussein i FIFAs presidentvalg fredag.

Den jordanske prinsen er sittende president Sepp Blatters eneste utfordrer.

- Vi kommer til å stemme på prins Ali bin al Hussein som den neste presidenten for FIFA, bekreftet den amerikanske fotballpresidenten Sunil Gulati.

De får støtte av sin nabo i nord.

- Styret har bestemt seg for å stemme på prins Ali da vi ikke kan støtte det sittende lederskapet i FIFA, sa Victor Montagliani i det Canadas fotballforbund.

New Zealand snur Natt til fredag ble det også klart at New Zealand kommer til å støtte prins Alis kandidatur. Det til tross for at de i januar lovet å stemme på Blatter.

- Gitt utviklingen de siste 48 timene, som har vært svært opprørende for alle som elsker fotball, mener New Zealand at massive endringer i FIFA er helt essensielt for å reparere et tynnslitt rykte.

- Eksekutivkomiteen har kommet fram til at det kun kan skje gjennom en ny president, og derfor har vi bestemt oss for å støtte prins Ali, sa fotballpresident i New Zealand, Mark Aspden.

Australia bekreftet torsdag at de kom til å stemme på prins Ali. Totalt 209 medlemslands skal stemme.

FIFA-kongressen fortsetter fra 09.30 fredag. Valget vil etter planen gå av stabelen rundt klokken 15.00 i ettermiddag. I agendaen er det satt opp som nest siste punkt.

Fordeling Slik ventes det at stemmene blir fordelt:

* Europa (53 stemmer): UEFA-president Michel Platini har uttalt at minst 45 stemmer, deriblant Norges, går til prins Ali.

* Nord- og Sentral-Amerika (35): USA og Canada har sagt de skal stemme på prins Ali, men de øvrige landene ventes å stemme på Blatter.

* Afrika (54): Blatter har i flere år stått svært sterkt i Afrika. Torsdag bekreftet Afrikas fotballforbund at de støtter sveitseren.

* Asia (46): Prins Ali kommer fra Asia, men det betyr ikke at han kommer til å få sterk støtte herfra. Australia, som nylig flyttet over til det asiatiske forbundet, har uttalt at de skal stemme på prinsen fra Jordan.

* Sør-Amerika (10): Det er ventet at Blatter får samtlige stemmer herfra.

* Oseania (11): I januar lovet alle landene å stemme på Blatter. New Zealand har imidlertid angret, og skal stemme på prins Ali.

(NTB)