Premier League

Stadion-forslag vekker oppsikt

Sky Sports-ekspert Gary Neville sier United må vurdere å selge navnerettighetene til Old Trafford. Vil at pengene skal finansiere billetter, slik at de bare «koster en kaffekopp».

EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Gary Neville mener det er store penger å hente på å selge Old Traffords navnerettigheter. Foto: NTB scanpix
EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Gary Neville mener det er store penger å hente på å selge Old Traffords navnerettigheter. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Han banner i kirka, tidligere Manchester United-spiller Gary Neville (44). Den nåværende fotballeksperten på Sky Sports mener klubben må vurdere å selge navnerettighetene til Old Trafford.

Stadion rett utenfor sentrum av Manchester er et av de største templene i fotballverden. Og et sponsornavn vil skape raseri blant fansen.

Men når Neville kommer opp med begrunnelsen, er det muligens mer spiselig. Han vil at et salg skal være med på å finansiere billetter på den berømte tribuneseksjonen Stretford End, slik at de koster helt ned mot 10 pund (110 kroner).

- Hvis jeg var i Manchester United, ville jeg solgt navnerettighetene for 60, 70, 80 millioner pund i året (inntil 885 millioner kroner). Dette under forutsetning av at pengene - 800 millioner pund over ti år (8,85 milliarder kroner) - sørger for at billettene på Stretford End koster 10-12 pund. En andel av disse billettene må gå til unge mennesker, sier Neville.

- Det er første gang jeg foreslår dette. Men jeg har tenkt på det i mange, mange år, sier han i podkasten The Last Word med tidligere Liverpool- og Aston Villa-spiller Stan Collymore.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer