Premier League

Stadion-forslag vekker oppsikt

Sky Sports-ekspert Gary Neville sier United må vurdere å selge navnerettighetene til Old Trafford. Vil at pengene skal finansiere billetter, slik at de bare «koster en kaffekopp».

EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Gary Neville mener det er store penger å hente på å selge Old Traffords navnerettigheter. Foto: NTB scanpix
EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Gary Neville mener det er store penger å hente på å selge Old Traffords navnerettigheter. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Han banner i kirka, tidligere Manchester United-spiller Gary Neville (44). Den nåværende fotballeksperten på Sky Sports mener klubben må vurdere å selge navnerettighetene til Old Trafford.

Stadion rett utenfor sentrum av Manchester er et av de største templene i fotballverden. Og et sponsornavn vil skape raseri blant fansen.

Men når Neville kommer opp med begrunnelsen, er det muligens mer spiselig. Han vil at et salg skal være med på å finansiere billetter på den berømte tribuneseksjonen Stretford End, slik at de koster helt ned mot 10 pund (110 kroner).

SOLD TRAFFORD: Manchester Evening News omtaler utspillet fra Gary Neville på denne måten.
SOLD TRAFFORD: Manchester Evening News omtaler utspillet fra Gary Neville på denne måten. Vis mer

- Hvis jeg var i Manchester United, ville jeg solgt navnerettighetene for 60, 70, 80 millioner pund i året (inntil 885 millioner kroner). Dette under forutsetning av at pengene - 800 millioner pund over ti år (8,85 milliarder kroner) - sørger for at billettene på Stretford End koster 10-12 pund. En andel av disse billettene må gå til unge mennesker, sier Neville.

- Det er første gang jeg foreslår dette. Men jeg har tenkt på det i mange, mange år, sier han i podkasten The Last Word med tidligere Liverpool- og Aston Villa-spiller Stan Collymore.

Costa Coffee

Neville er likevel klar på at Old Trafford må være en del av navnet:

- La oss for eksempel si at du bruker 80 millioner pund i året for å kalle det Stan Collymores Old Trafford eller Jamie Carraghers Arena. Det kunne finansiert billettpriser i ti år og ville vært fantastisk. Det kunne sørget for at folk i lokalsamfunnene Stretford, Salford, Broughton og Ordsall kom inn på Old Trafford til prisen av en Costa Coffee (kaffe fra britisk kaffehus).

Lokalavisa Manchester Evening News slo saken stort opp onsdag med tittelen «Sold Trafford».

MISFORNØYDE: Manchester United tapte 1-2 på overtid for Crystal Palace. Dette hadde supporterne å si om kampen. Klipp: Madeleine Liereng. Reporter og video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Old Trafford har vært Uniteds hjemmebane siden 19. februar 1910. Stadion heter Old Trafford, ganske enkelt fordi den ligger i et område av Manchester som heter dette.

Det er den nest største fotballstadion i England etter Wembley Stadium. Arenaen tar 75.000 tilskuere.

Åtteårsavtale

United er for øvrig midt i en åtteårsavtale for treningsanlegget sitt - verdt 15 millioner pund (160 millioner kroner) i året. Før het det bare Carrington, etter området der anlegget ligger. I dag er det engelske navnet Aon Training Complex.

Klubben har tidligere sagt at det er uaktuelt å selge stadionnavnet til en kommersiell aktør.