IKKE NOE SKILLE: Det brøt ut slåsskamper mellom Sevillas og Liverpools supportere inne på St. Jakob-Park før avspark i går.Foto: EPA/ Laurent Gillieron/ NTB Scanpix
IKKE NOE SKILLE: Det brøt ut slåsskamper mellom Sevillas og Liverpools supportere inne på St. Jakob-Park før avspark i går.Foto: EPA/ Laurent Gillieron/ NTB ScanpixVis mer

Stadion-volden i Basel er en «stygg påminnelse om den mørke fortida»

Men Rosenborg er ikke skremt før supercupfinalen.

(Dagbladet): Minutter før Europa League-finalen mellom Liverpool og Sevilla skulle starte i går kveld, brøt det ut slagsmål mellom rivaliserende fans inne på St. Jakob-Park i Basel. 

Til tross for at opprørspolitiet var relativt raskt på plass for å avverge at situasjonen tilspisset seg ytterligere, får arrangementet nå kritikk fra blant andre The Guardian i England. 

Avisa mener bildene fra Basel er en «stygg påminnelse om den mørke fortida», og at det europeiske fotballforbundets avgjørelse om å legge finalen til en såpass liten stadion som St. Jakob-Park (har kapasitet på 37 500 på internasjonale kamper) er «idiotisk». 

- Gitt Liverpools moderate tildeling av billetter til denne finalen, bare 10 236 billetter til en klubb som solgte mer enn 31 000 billetter til finalen i ligacupen i februar, ville det alltid bli sånn at Liverpool-supportere kom til å ende opp blant Sevilla-fansen, skriver avisa.

Mindre kapasitet i Trondheim
I august skal Lerkendal og Trondheim være vertskap for supercupfinalen i Europa. Der møtes vinnerne av Europa League og Champions League. 

Etter Sevillas seier i går kveld er det allerede nå klart at det blir et helspansk oppgjør i supercupfinalen siden Atletico Madrid og Real Madrid skal spille finalen i Champions League 28. mai.

Lerkendal har kapasitet på litt over 21 000 og er i så måte langt mindre enn nå utskjelte St. Jakob-Park. Selv uten publikumsmagneten Liverpool kan det bli trengsel og sikkerhetsutfordringer for kamparrangøren i Trondheim.

- Det er besluttet at disse kampene skal spilles på stadioner som ikke er store nok for EM, så sånn er det bare. Det blir fullt på Lerkendal også, men da er det viktig at vi klarer å lage fanzoner og andre steder der folk kan se kampene også utenfor stadion, sier arrangementsansvarlig på Lerkendal, Tove Moe Dyrhaug, til Dagbladet. 

- Også er det alltid sånn at når det er storkamper i fotball er det flere enn dem som har billetter som vil se kampene. 

God kontroll
Moe Dyrhaug forteller at de har god kontroll på sikkerheten rundt supercupfinalen, og at Rosenborgs lange erfaring med europacupkamper gjør dem godt skikket til å arrangere den kommende storkampen. 

Bråket og slåssingen i Basel i går var ikke noe skremmeskudd i så måte. 

- Det er selvfølgelig alltid noe å lære av det som skjedde i går, men vi er godt forberedt, sier Moe Dyrhaug. 

- Hvordan sikrer dere at ikke rivaliserende supportere får tak i billetter til hverandres seksjoner?

- Det er Uefa som sikrer det, for det er de som selger billettene, men vi har selvfølgelig gode sikkerhetsrutiner, både inne på stadion og utenfor. 

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.