Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stadiontaket som skulle stenge regnet ute kunne ikke brukes fordi det regnet

- En farse, raser engelskmennene.

TAK TIL INGEN NYTTE: VM-kvalifiseringskampen mellom Polen og England skulle spilles her i går kveld, men måtte utsettes til i dag på grunn av overvann. Taket som kunne beskyttet banen ble aldri brukt. Foto:  REUTERS/Darren Staples
TAK TIL INGEN NYTTE: VM-kvalifiseringskampen mellom Polen og England skulle spilles her i går kveld, men måtte utsettes til i dag på grunn av overvann. Taket som kunne beskyttet banen ble aldri brukt. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

(Dagbladet): England skulle egentlig spilt VM-kvalifiseringskamp mot Polen på mektige Nasjonalstadion i Warszawa i går kveld.

Kampen måtte imidlertid utsettes til klokka 17 i dag på grunn av umulige spilleforhold, etter at regnet hadde plasket ned gjennom store deler av tirsdagen.

Det ironiske er at det moderne fotballanlegget, som sto klart i 2011 og ble brukt under sommerens EM-sluttspill, har et overtrekkbart tak på 240 x 270 meter. I løpet av 15 minutter kan det smekkes igjen så ikke en regndråpe faller ned på gressmatta.

TESTET BANEN: Roy Hodgson fikk merke at det var nytteløst å spille fotball på den polske nasjonalstadion i går kveld. Foto: (AP Photo/Markus Schreiber)
TESTET BANEN: Roy Hodgson fikk merke at det var nytteløst å spille fotball på den polske nasjonalstadion i går kveld. Foto: (AP Photo/Markus Schreiber) Vis mer

Men det kan bare skje når været er klart - ikke når det regner.

- Vi kan ikke trekke for taket når det er minusgrader, mye vind eller regn. Hvis vi gjør det mens det er vått, kan taket kollapse, sier en talsperson for stadioneierne, ifølge The Guardian.

Regnet hadde gitt seg til det fastsatte tidspunktet for avspark. Da var det imidlertid for seint.

- Vi kan ikke ta avgjørelsen om å trekke for taket uten at FIFAs kampdelegat er tilstede. Han ankom ikke stadion før klokka var 19, sier talspersonen.

MÅTTE SØRGE FOR UNDERHOLDNINGEN SELV: Et par polske supportere løp ut på banen og sikret litt underholdning for tilskuerne som hadde turen. Foto:  EPA/Bartlomiej Zborowski
MÅTTE SØRGE FOR UNDERHOLDNINGEN SELV: Et par polske supportere løp ut på banen og sikret litt underholdning for tilskuerne som hadde turen. Foto: EPA/Bartlomiej Zborowski Vis mer

Taket er angivelig laget av såkalt PVC-materiale, og arrangøren opplyser at de ville brutt garantien på takstrukturen dersom de hadde trukket det for mens det regnet.

Hvorfor ingen var forutseende nok til å se noen værmeldinger og ta de nødvendige forholdsreglene er derimot en annen sak.

- En farse, skriver flere engelske aviser i dag.

Foto: (AP Photo/Markus Schreiber)
Foto: (AP Photo/Markus Schreiber) Vis mer

De 2500 tilreisende supporterne, som kanskje hadde tatt seg fri fra jobben og hadde returbillett til England i dag, er garantert heller ikke veldig fornøyd med planleggingen.

Arrangøren har også et problem med å få utstedt nye billetter til hjemmefansen på så kort tid.

Gressteppet var skjørt allerede før regnet gjorde det umulig å spille fotball, det ble lagt nytt underlag så seint som i forrige uke.

Med andre ord blir det interessant å se hva slags forfatning gressteppet er i når kampen skal avvikles i ettermiddag.

- Jeg håper de får stengt det taket så fort som mulig, og får jobbet med banen. For øyeblikket er gressteppet i svært dårlig stand. Det er masse vann på overflaten og det trenger masse vedlikehold om det skal være mulig å spille der på onsdag, sa landslagssjef Roy Hodgson i går kveld.