DET FØRSTE AV MANGE: Alex Oxlade-Chamberlain rundet Paul Robinson og satte inn sitt første ligamål, og Arsenals tredje for ettermiddagen. 18-åringen har en stor framtid på Emirates, dersom det fortsetter på denne måten.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth
DET FØRSTE AV MANGE: Alex Oxlade-Chamberlain rundet Paul Robinson og satte inn sitt første ligamål, og Arsenals tredje for ettermiddagen. 18-åringen har en stor framtid på Emirates, dersom det fortsetter på denne måten.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty WigglesworthVis mer

Stående applaus erstattet buing da «The Ox» herjet med Blackburn

Arsenal vant 7-1.

(Dagbladet): Arsenal - Blackburn 7-1.

For to uker siden buet rasende Arsenal-supportere mot sin ledestjerne Arsene Wenger, da franskmannen byttet ut unge Alex Oxlade-Chamberlain et kvarter før slutt.

I dag spilte «The Ox» seg enda et hakk nærmere hjerterota til de trofaste på The Emirates.

Robin van Persie gjorde hattrick i nedsablingen av stakkars Blackburn, men det er vi jo vant til.

I stedet gir vi overskriften til Oxlade Chamberlain, som ifølge Infostrada ble den yngste spilleren til å score to ganger i en Premier League-kamp siden en viss Wayne Rooney gjorde det for åtte år siden.

Forgjeves Gamst-perle
Blackburn øynet et lite håp da Morten Gamst Pedersen utliknet til 1-1 etter en halvtime, men dessverre for nordmannen blir det vakre frisparkmålet hans en parentes i dag.

For Robin van Persie satte inn 2-1 like etter, en kopi av førstemålet, da han dunket en Theo Walcott-crosser i nettet fra kloss hold.

HATTRICK: Robin Van Persie scoret et mål mer enn Oxlade-Chamberlain, men klager nok ikke over at vi lar sistnevnte få overskriften i dag.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
HATTRICK: Robin Van Persie scoret et mål mer enn Oxlade-Chamberlain, men klager nok ikke over at vi lar sistnevnte få overskriften i dag.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK Vis mer

Fem minutter før pause fikk Alex Oxlade-Chamberlain sin første ligascoring.

Van Persie sto for forarbeidet denne gangen, et utsøkt et for den saks skyld, og spilte unggutten gjennom. 18-åringen rundet enkelt Paul Robinson, og punkterte egentlig kampen med det - med litt hjelp av Gael Givet minuttet etter.

Givet hoppet nemlig inn i Van Persie med knottene først, ble fortjent utvist, og gjorde jobben umulig for lagkameratene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundspilling
Etter pause var det Arsenals ferd mot kalassifre vi var vitne til.

46 min: Mikel Arteta ventet i returrom etter en corner, og knallet ballen ned i hjørnet da han fikk muligheten.

54 min: Oxlade-Chamberlain fikk sitt andre, igjen etter fint vingspill av Theo Walcott. Pasning fra høyre, Ox vendte unna Gamsten, og plasserte ballen i hjørnet.

61 min: Robin Van Persie fullførte hattricket - Coquelin med pasningen fra høyre denne gangen, nederlenderen nådeløs med avslutningen.

BETYDNINGSLØST: Morten Gamst Pedersen utliknet med et vakkert frispark, men da var det lenge igjen.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
BETYDNINGSLØST: Morten Gamst Pedersen utliknet med et vakkert frispark, men da var det lenge igjen.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK Vis mer

Etter 67 minutter ble Alex Oxlade-Chamberlain igjen tatt av banen av Arsene Wenger, til fordel for Thierry Henry, men i dag var det ingen på Emirates som så noen grunn til å sutre over sånt.

I hvert fall ikke da Henry satte et perfekt punktum på overtid, godt hjulpet av Robin van Persie, og sørget for sluttresultatet 7-1 (det målet kan han bli fratatt, dersom det blir vurdert som Dann-selvmål).

Arsenal storspilte på hjemmebane, og passerte foreløpig Liverpool og Newcastle til femteplass i Premier League.