DET FØRSTE AV MANGE: Alex Oxlade-Chamberlain rundet Paul Robinson og satte inn sitt første ligamål, og Arsenals tredje for ettermiddagen. 18-åringen har en stor framtid på Emirates, dersom det fortsetter på denne måten.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth
DET FØRSTE AV MANGE: Alex Oxlade-Chamberlain rundet Paul Robinson og satte inn sitt første ligamål, og Arsenals tredje for ettermiddagen. 18-åringen har en stor framtid på Emirates, dersom det fortsetter på denne måten.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty WigglesworthVis mer

Stående applaus erstattet buing da «The Ox» herjet med Blackburn

Arsenal vant 7-1.

(Dagbladet): Arsenal - Blackburn 7-1.

For to uker siden buet rasende Arsenal-supportere mot sin ledestjerne Arsene Wenger, da franskmannen byttet ut unge Alex Oxlade-Chamberlain et kvarter før slutt.

I dag spilte «The Ox» seg enda et hakk nærmere hjerterota til de trofaste på The Emirates.

Robin van Persie gjorde hattrick i nedsablingen av stakkars Blackburn, men det er vi jo vant til.

I stedet gir vi overskriften til Oxlade Chamberlain, som ifølge Infostrada ble den yngste spilleren til å score to ganger i en Premier League-kamp siden en viss Wayne Rooney gjorde det for åtte år siden.

Forgjeves Gamst-perle
Blackburn øynet et lite håp da Morten Gamst Pedersen utliknet til 1-1 etter en halvtime, men dessverre for nordmannen blir det vakre frisparkmålet hans en parentes i dag.

For Robin van Persie satte inn 2-1 like etter, en kopi av førstemålet, da han dunket en Theo Walcott-crosser i nettet fra kloss hold.

HATTRICK: Robin Van Persie scoret et mål mer enn Oxlade-Chamberlain, men klager nok ikke over at vi lar sistnevnte få overskriften i dag.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
HATTRICK: Robin Van Persie scoret et mål mer enn Oxlade-Chamberlain, men klager nok ikke over at vi lar sistnevnte få overskriften i dag.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK Vis mer

Fem minutter før pause fikk Alex Oxlade-Chamberlain sin første ligascoring.

Van Persie sto for forarbeidet denne gangen, et utsøkt et for den saks skyld, og spilte unggutten gjennom. 18-åringen rundet enkelt Paul Robinson, og punkterte egentlig kampen med det - med litt hjelp av Gael Givet minuttet etter.

Givet hoppet nemlig inn i Van Persie med knottene først, ble fortjent utvist, og gjorde jobben umulig for lagkameratene.

Rundspilling
Etter pause var det Arsenals ferd mot kalassifre vi var vitne til.

46 min: Mikel Arteta ventet i returrom etter en corner, og knallet ballen ned i hjørnet da han fikk muligheten.

54 min: Oxlade-Chamberlain fikk sitt andre, igjen etter fint vingspill av Theo Walcott. Pasning fra høyre, Ox vendte unna Gamsten, og plasserte ballen i hjørnet.

61 min: Robin Van Persie fullførte hattricket - Coquelin med pasningen fra høyre denne gangen, nederlenderen nådeløs med avslutningen.

BETYDNINGSLØST: Morten Gamst Pedersen utliknet med et vakkert frispark, men da var det lenge igjen.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
BETYDNINGSLØST: Morten Gamst Pedersen utliknet med et vakkert frispark, men da var det lenge igjen.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK Vis mer

Etter 67 minutter ble Alex Oxlade-Chamberlain igjen tatt av banen av Arsene Wenger, til fordel for Thierry Henry, men i dag var det ingen på Emirates som så noen grunn til å sutre over sånt.

I hvert fall ikke da Henry satte et perfekt punktum på overtid, godt hjulpet av Robin van Persie, og sørget for sluttresultatet 7-1 (det målet kan han bli fratatt, dersom det blir vurdert som Dann-selvmål).

Arsenal storspilte på hjemmebane, og passerte foreløpig Liverpool og Newcastle til femteplass i Premier League.