Langrenn verdenscup Beitostølen

Stafettbomben: Han kan ta Klæbos ankeretappe i VM

Finn-Hågen Krogh fikk tillit og vant. Det blir viktig for Norge i VM.

TOPP LAG: Finn-Hågen Krogh er tilbake og sørget sammen med Emil Iversen, Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby for norsk seier i 4x7,5km stafett i verdenscupen. Nå er Krogh også aktuell for VM-stafetten. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix
TOPP LAG: Finn-Hågen Krogh er tilbake og sørget sammen med Emil Iversen, Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby for norsk seier i 4x7,5km stafett i verdenscupen. Nå er Krogh også aktuell for VM-stafetten. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET startet som en gambling, men endte som en rørende triumf. Med full tillit fra lederne og lagkameratene er Finn-Hågen Krogh tilbake igjen som klasseløper og mulig ankermann i VM-stafetten. Selv om det knep underveis:

- Han gikk dyrisk, sa Finn-Hågen om den russiske konkurrenten Andrej Melnisjenko, men altså ikke fortere enn at finnmarkingen hadde full kontroll helt fra han gikk opp i front før den siste kneika.

Det er derfor det norske langrennsmiljøet er så glade for å få Krogh tilbake. Han er en av de få som er rask nok til å spurte ned absolutt alle russerne.

Og det er omtrent det oppgaven blir i VM-stafetten.

Henge på Russland, og slå dem til slutt.

DEN jobben er sannsynligvis tiltenkt Johannes Høsflot Klæbo som brukte denne helgen til å trene, men det gjelder å være gardert utover vinteren. Da er det greit at Finn-Hågen Krogh plutselig dukket opp, etter så lang tid i tvilsom form.

Nettopp det var poenget med dette uttaket. Etter at Krogh slet som mest med farta på Lillehammer sist helg, ble han tilbudt denne sisteetappen av landslagsledelsen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer