- Stafetten er griseviktig

Bjørndalen er klar. Sjekk hvem som går for Norge på lørdag.

HOCHFILZEN (Dagbladet.no): Norge har ikke vunnet en VM-stafett i skiskyting siden 1967. Lørdag får de seiersvante nordmennene en ny sjanse i Hochfilzen.

I dag presenterte landslagssjef Roger Grubben de fire som skal gå. Egil Gjelland, Stian Eckhoff, Halvar Hanevold, og Ole Einar Bjørndalen har fått tillit på bekostning av Frode Andresen og Lars Berger.

Og Grubben innrømmer at uttaket ikke var lett.

- Det er alltid tvil rundt et stafettuttak, men det var enda vanskeligere å ta ut lagene til sprinten og normalstarten tidligere i VM, sier Grubben til Dagbladet.no.

Ikke favoritter

For herrelandslaget har lørdagens stafett vært blinket ut som ett av hovedmålene i mesterskapet. Derfor blir alt annet enn gull skuffende.

- Stafetten er griseviktig, sier Ole Einar Bjørndalen.

- Men Norge er ikke favoritter etter det som har skjedd tidligere i VM, fastholder Grubben.

GUTTELAGET: Trener Roger Grubben presenterer fra venstre: Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold, Stian Eckhoff og Egil Gjelland. Foto: BJØRN LANGSEM
GUTTELAGET: Trener Roger Grubben presenterer fra venstre: Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold, Stian Eckhoff og Egil Gjelland. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Tyskland, sier Eckhoff. Og får selvsagt støtte av alle de andre.

For det er Tyskland som totalt sett har vist best takter. Bortsett fra Ole Einar Bjørndalen har ikke de norske gutta vært i nærheten av å vise fram det de kan. Og skal de henge med i stafetten må alle lykkes.

- Må være i kjelleren

- Vi tåler ikke en strafferunde om vi skal vinne, sier Egil Gjelland.

- Alle må være i kjelleren etter løpet, sier Bjørndalen.

Ifølge gutta selv aner de ikke nå hvilken etappe de skal gå, men etter det Dagbladet.no erfarer åpner Egil Gjelland stafetten.

- Jeg er ikke så opptatt av hvilken etappe jeg går, vi gjør det som er best for laget, sier Gjelland til Dagbladet.no.

Gjelland sender Stian Eckhoff ut på andre etappe. Selv om Eckhoff selv mener han godt kan gå tredje etappe også. Bortsett fra at Halvar Hanevold er blinket ut til å sikre Ole Einar Bjørndalen et godt utgangspunkt før siste etappe.

For det er absolutt ingen tvil om at Bjørndalen går ankeretappen. Så langt i år er han den eneste som ikke har gått andre etapper enn den. Derfor er det heller ingen av de andre som har samme rutine når ting drar seg til på slutten.

- På en god dag kan jeg ta inn noen sekunder på de andre. Jeg har tatt inn mye på et par stafetter tidligere i år, sier Bjørndalen.

- Og det at dere ikke har vunnet en VM-stafett siden 1967?

- Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Det er det bare dere i pressen som bryr dere om, smiler ankermann Bjørndalen.

Lørdag kan vi få noe annet å tenke på.