Stafettjentene reddet Norges ære i VM

Kvinnelaget løp inn til gull på VM-stafetten i orientering.

REDDET ÆREN: Mari Fasting var en del av stafettlaget som tok gull. Her er hun under langdistanse-finalen i VM i orientering. Foto: Roni Rekomaa / Lehtikuva / NTB scanpix
REDDET ÆREN: Mari Fasting var en del av stafettlaget som tok gull. Her er hun under langdistanse-finalen i VM i orientering. Foto: Roni Rekomaa / Lehtikuva / NTB scanpixVis mer

Etter sju medaljeløse øvelser, ble Norges orienteringsære reddet da kvinnelaget løp inn til gull på VM-stafetten lørdag.

Heidi Bagstevold, Mari Fasting og Anne Margrethe Hausken Nordberg sikret seieren på tiden 1.37.53 etter 12,8 kilometer. Finland tok sølvet på hjemmebane. De var over minuttet bak de norske jentene.

Hausken Nordberg var meget viktig med sin rutine, men også de andre jentene imponerte. Mari Fasting leverte en utrolig sterk annenetappe som sendte ankerkvinnen ut med 1.39 minutts ledelse.

- Det var mitt annet VM-gull i stafett. Det føles helt fantastisk å vinne med laget. Jeg fikk et meget bra utgangspunkt av Mari, sa Hausken Nordberg til NTB.

Banket konkurrentene Norge har skuffet på samtlige individuelle distanser i VM, og også herrestafetten ble vond med 6.-plass. Derfor var det ekstra godt for jentene å sikre en medalje.

- Det var et stort, stort smil fra jentene da jeg kom til den siste posten. Da jeg så dem komme mot meg på oppløpet, var følelsen så utrolig god. Vi fortjente dette etter mye stang ut i VM, fortsatte Norges ankerkvinne.

Heidi Bagstevold vekslet på 4.-plass, 20 sekunder bak ledende Venla Niemi fra Finland, etter første etappe. Deretter snudde Fasting alt. Til slutt var Finland slått med 1.14, mens bronselaget Sveits var 5.51 minutter bak Norge.

Strålende løp Fasting var naturlig nok meget fornøyd etter å ha reist seg fra et svakt løp på mellomdistansen.

- Dette var utrolig deilig. Jeg følte meg bare så utrolig bra. I går var det tårer og skuffelse. I dag er det gledestårer, sa Fasting før hun la til:

- Jeg tør ikke løpe dårlig når jeg løper stafett sammen med de andre jentene. Da må jeg bare løpe bra.

Bagstevold var også fornøyd med sitt løp og uttalte at hun var nervøs tilsvarende 9 på en skala fra 1 til 10 underveis.

- Dette betyr veldig mye for min videre satsing. I Frankrike-VM for to år siden var vi veldig nær uten å lykkes. At vi klarte å vinne nå var bare helt fantastisk, jublet hun.

(NTB)