Stafettnedtur for skiskytter-gutta

Mistet seieren i stafettverdenscupen.

SKUFFENDE DAG: Henrik L'Abée-Lund var en av to nordmenn som måtte ut i strafferunder i dagens stafett. Dermed ble det fjerdeplass i mål. Foto: Mikhail Metzel / AP / NTB Scanpix
SKUFFENDE DAG: Henrik L'Abée-Lund var en av to nordmenn som måtte ut i strafferunder i dagens stafett. Dermed ble det fjerdeplass i mål. Foto: Mikhail Metzel / AP / NTB ScanpixVis mer

Det norske stafettlaget i skiskyting måtte ut i strafferunden to ganger, og dermed ble det bare annenplass i stafettverdenscupen. Russland var tre poeng bedre.

Henrik L'Abée Lund og Johannes Thingnes Bø måtte begge ut i strafferunder etter den stående skytingen på sine etapper, og dermed kom det norske laget så på etterskudd at det bare endte med fjerdeplass bak Russland, Tyskland og Tsjekkia.
Russland hentet seg inn
Tarjei Bø gjorde det han kunne på den siste etappen, men han var sjanseløs i kampen mot tsjekkeren Ondrej Moravec og endte 7,6 sekunder bak i mål.

Også vinnerlaget fra Russland måtte en tur i strafferunden, på 2. etappe. Da så det mørkt ut for russerne, men strålende skyting og raskt langrenn av Dmitrij Malysjko og Jevgenij Justjugov på de to siste etappene sikret russisk seier både i søndagens stafett og i verdenscupen.

Russerne slo Tyskland med 38,3 sekunder, Tsjekkia var 42,9 sekunder bak, mens Vetle Sjåstad Christiansen, Henrik L'Abée Lund, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø var 50,7 sekunder bak russerne i mål.

Ergerlig
- Det ville seg ikke for meg på standplass i dag. Den tiden jeg har vært her i Sotsji har det gått bra med skytingen, særlig i stående. Derfor var det ergerlig at det ikke gikk i dag. Det var ikke moro, og jeg slet på stående i denne stafetten, sa L'Abée Lund til NRK etter sin etappe.

Han fikk klappet på skulderen fra Vetle Sjåstad Christiansen vel 14 sekunder bak teten. Etter at han hadde vært en tur i strafferunden var avstanden fram til teten øket til 38 sekunder da han kunne sende Johannes Thingnes Bø ut i sporet.

- Jeg vil vel si det slik at uten strafferunden, ville denne etappen vært godkjent for min del. Nå synes jeg det bare er kjedelig, sa L'Abée Lund.

Norge var med i stafetten lenge, og selv om ikke Vetle Sjåstad Christiansen vekslet helt i teten, hadde han god kontakt med de foran.

- Jeg forsøkte å henge med så godt det lot seg gjøre. Riktignok måtte jeg bruke noen ekstraskudd, men jeg synes det gikk fint, sa han.

Vanskelig
Johannes Thingnes Bø satset maksimalt ut på den tredje etappen. Han klarte seg feilfritt gjennom liggenedeskytingen, men fikk problemer på stående. Da han måtte innom strafferunden, skjønte alle at det ville bli vanskelig for det norske laget å sikre seieren i stafettverdenscupen.

Ankermann Tarjei Bø gjorde det han kunne, men han var 1.03 minutt bak teten da han tok fatt på den siste etappen, og det ble for tøft for ham å gå det norske laget inn til en pallplass.

Dermed vant russerne med Anton Sjipulin, Alexander Loginov, Dmitrij Malysjko og Jevgenij Justjugov en svært populær seier på hjemmebane. At det også skulle bli seier i stafettverdenscupen var en herlig bonus for russerne.

(NTB)