Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stafettoverraskelsen: Holund vrakes

Hans Christer Holund får ikke gå stafetten til tross for medalje på skiathlon.

VRAKES: Hans Christer Holund er ikke med på det norske stafettlaget i Pyeongchang, melder NRK.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
VRAKES: Hans Christer Holund er ikke med på det norske stafettlaget i Pyeongchang, melder NRK. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
STAFETT: Det var stor spenning i studio under kvinnenes stafett lørdag. Slik reagerte svenskene da de så Marit Bjørgen slå Stina Nilsson i siste etappe. Video: Expressen TV Vis mer

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Hans Christer Holund, bronsevinneren fra åpningsdistansen skiathlon har blitt vraket fra stafettlaget.

Inn kommer Didrik Tønseth til sitt første løp i dette OL.

- Vi har hørt på magefølelsen, og vi tror at Didrik er bedre enn Holund på 10 kilometer klassisk, sier landslagstrener Tor Arne Hetland til norsk presse i Sør-Korea.

- Det er beintøft og knallhardt å vrake Holund. Gutta vet at det er knallhard kamp om plassene, fortsetter han.

Det norske stafettlaget blir Didrik Tønseth på første, Martin Johnsrud Sundby på den andre klassiske etappen, Simen Hegstad Krüger på tredje og Johannes Høsflot Klæbo som ankermann.

Norge har ikke vunnet OL-stafetten for herrer siden 2002, da Thomas Alsgaard spurtslo Christian Zorzi. Siden da har Norge kun fått en medalje, sølv i Vancouver på herrestafetten.

I morgen får de norske gutta en ny sjanse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!