Staff i en klasse for seg

Hanne Staff (32) ble tirsdag europamester i orientering for annen gang i karrieren.

EM-tittelen er den første på kortdistanse for den meritterte jenta. Hun banket litauiske Dainora Alsauskaite med 26 sekunder. Treer ble russiske Tatjana Rijabkina, ytterligere 29 sekunder etter Staff.

- Løpet var veldig rent. Noen få og små svinger, men det er umulig å gå helt perfekt. Vinnerresepten var å fokusere på det tekniske, sa Hanne Staff til NTB.

VM-gullhåp

I 2000 vant hun langdistansen i EM. Tirsdagens kortdistansetittel bekrefter at 32-åringen igjen er verdens beste o-løper og et gullhåp når VM går i svensk terreng senere i sommer. Den dobbelte verdensmesteren fikk ikke full klaff under VM i Sveits i fjor. Nå er hun tilbake.

- Det gikk ikke så bra på kvalifiseringen, så jeg var litt spent og nervøs før start. Derfor bestemte jeg meg for å fokusere 100 prosent teknisk og bare la løpingen komme av seg selv. Derfor var jeg usikker på om farten var god nok underveis. Og det var den jo, strålte Hanne Staff etter løpet.

Birgitte Husebye endte på 14. plass på EM-distansen, Elisabeth Ingvaldsen ble nummer 18, Anne Margrethe Hausken nummer 19 og Marianne Andersen nummer 28.

Svak dag

Regjerende verdensmester Thierry Gueorgiou vant mennenes kortdistanse i overlegen stil foran finnen Jarkoo Huovila, som ble slått med 1.12 minutt. Treer ble svenske Emil Wingstedt.

De norske gutta hadde en svak dag. Bestemann ble Anders Nordberg på 8. plass. Han var 2.02 minutter bak franskmannen. Tore Sandvik ble nummer ni, Holger Hott Johansen nummer 10, Jørgen Rostrup nummer 21 og Bjørnar Valstad endte som nummer 45 etter en stygg feil i starten av løpet.

(NTB)

JUBLER VILT: Gulljenta Hanne Staff har skaffet sin første tittel på kortdistanse.